Gospodăriile din cartierul reşiţean Doman, tot mai aproape de racordarea la infrastructura de canalizare

Veste bună pentru locuitorii cartierului reșițean Doman! În scurt timp, fiecare dintre cele 300 de gospodării va putea fi racordată la infrastructura de canalizare, totul datorită ducerii la finalitate a proiectului „Canalizare Menajeră în localitatea Doman, componentă a Municipiului Reșița”, un proiect în valoare de peste 4 milioane de lei, prin PNDL.

Întrucât, săptămâna trecută, administrația publică locală din orașul reședință al județului Caraș-Severin a finalizat lucrările la conducta de canalizare menajeră din cartierul Doman, ieri, 9 septembrie, reprezentanții municipalității și cei ai constructorului au participat la preluarea – predarea lucrărilor la infrastructura de canal. În urma acestui proiect, aproximativ 6.500 de metri de rețea de canalizare au fost dați în folosință, astfel încât 300 de gospodării din Doman se pot racorda la conducta de canalizare menajeră.

„Lucrarea de realizare a rețelei de canalizare a cartierului Doman, finalizată zilele trecute, a fost finanțată prin PNDL, are o valoare de 4,4 milioane de lei și au fost montate 300 de cămine în vederea racordării fiecărui imobil. Amintim că rețeaua de apă a fost realizată anul trecut și din cele 300 de gospodării, doar 192 s-au racordat la apă. Preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea calității vieții în localitățile aparținătoare nu se oprește aici. În acest moment am finalizat studiul de fezabilitate pentru introducerea gazului în acest cartier, iar după finalizarea infrastructurii de gaz, avem în plan finanțarea, prin Compania Națională de Investiții, pentru asfaltarea tuturor străzilor din Doman, precum și realizarea de rigole și zone verzi”, a precizat Adelin Tuță, directorul Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Reșița.

Obiectivul urmează să fie predat societății Aquacaraș, iar, din acel moment, gospodăriile pot fi racordate la infrastructura de canalizare.