Gospodării, drumuri și căi ferate afectate de ploile abundente. Cărășenii trec prin momente dificile!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Precipitațiile care au căzut aproape fără întrerupere pe arii extinse din județ le dau emoții cărășenilor care locuiesc în apropierea unor cursuri de apă. Mai multe râuri și pâraie stau să iasă din matcă, drumurile au fost afectate, gospodăriile inundate și obiective din patrimoniul etnografic al Caraș-Severinului distruse.

UPDATE ora 14.00 – Apele Române anunță actualizarea avertizării hidrologice de cod galben. În intervalul 16 septembrie ora 10.30 – 17 septembrie ora14.00, se vor înregistra posibile depășiri ale cotelor de atenție, pe râurile Timiș, Bârzava, Caraș, Nera șiCerna.

Și codul portocaliu emis de hidrologi se prelungește până în 17 septembrie la  ora 14.00, fiind posibile depășiri ale cotelor de inundație pe râurile Bârzava, Caraș, Nera și Cerna.

Primaria Berzasca anunță că începând cu ora 12.00 pe DC 47 Berzasca – Bigăr se circulă în conditii normale.

Și de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România vine un anunț pentru participanţii la trafic care sunt informați că, începând cu ora 13.10, pe drumul naţional DN 6, pe sectorul de drum cuprins între  km 345+000 şi km 364+350, s-a reluat circulaţia în condiţii normale.

***

Serviciul de Gospodărire a Apelor îndică faptul că  situația hidrologică pune în pericol de a ieși din matcă cursuri de apă din județ. S-au înregistrat depășiri ale cotelor de atenție la Ramna, pe râul Vornic cu +8 cm CA, la Mehadia râul Belareca cu + 38 cm CA, la Văradia râul Caraș cu +30 cm CA, la Naidăș pe râul Nera cu +27 CA, la Vrăniuț pârâul Ciclova cu +16 cm CA, la Prigor râul Prigor cu +20 cm CA, la Bozovici râul Miniș cu + 3 cm CA, Cota de inundație a fost depășită la Dalboseț râul Nera cu + 40 cm CI,  la Topleț râul Cerna = 10 cm CI, iar cota de pericol a fost depășită de apele învolburate la Sasca Montană pe râul Nera cu + 5 cm CP.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Potrivit informării transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin, ca urmare a depășirii Cotei de Atenție (CA) pe râul Nera în secțiunile Dalboșet, Sasca Montană, Naidaș cu tendința de creștere, există posibilitatea inundării celor 30 de case din satul Zlatița.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, în total pe raza judeţului au fost afectate de inundaţii 29 de imobile, 87 de anexe gospodăreşti, cinci mori de apă şi 160 de hectare de teren agricol sau fâneţe. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe sectoarele de drum închise circulaţiei rutiere pentru a dirija traficul şi a preveni accidentele.

Drumurile afectate de precipitaţii

DN 57 Moldova Nouă  Orşova  în localitatea Liubcova (în prezent deschis circulaţiei); 
DN 57B Anina-Bozovici  pe raza localităţii Bozovici (în prezent deschis circulaţiei); 
DJ 571B Şopotu Nou  Stancilova  Cărbunari  în prezent închis circulaţiei; 
DJ 571G între localităţile Dalboşeţ şi Lăpuşnicul Mare  în prezent închis circulaţiei; 
DC 136 Şopotu Nou  Valea Roşie  Valea Răchitei  în prezent închis circulaţiei; 
DC 135 Urcu  Stancilova  în prezent închis circulaţiei; 
DC 86 Ramna  Berzovia (în prezent deschis circulaţiei); 
DC 49 Padina Matei  Moldova Nouă (în prezent deschis circulaţiei); 
DC Cozla  Bigăr  în prezent închis circulaţiei; 
Magistrala feroviară 900 este şi în prezent blocată în zona Valea Cernei. 

Și o veste ceva mai bună de la Serviciul Drumuri Naționale: în această dimineață, începând cu ora 09:15, se circulă în condiții normale pe DJ 57B Bozovici la km 58+000 – 58+150 unde apa este pe carosabil la un nivel de 5-10 cm.

Pe parcusul nopţii de 15/16 septembrie au fost angrenaţi 60 de poliţişti de ordine publică şi poliţie rutieră cu 29 de autospeciale. Întrucât căderile de precipitaţii continua, şi în cursul zilei de astăzi acţionează peste 100 de poliţişti cu 40 de autospeciale. Le recomandăm participanţilor la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, iar dacă sesizează sectoare de drum blocate să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau prin apelul unic de urgenţă 112”, se mai precizează în comunicatul poliției cărășene.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/