Gol spectaculos marcat de unul dintre cei doi juniori timișoreni convocați la naționala U16

Dacă altădată, cluburile de fotbal din Timișoara se mândreau cu numeroși juniori convocați la toate categoriile de vârstă, criza de la nivel de seniori se resimte și la nivel juvenil. La trei categorii de vârstă, U18, U17 și U16, doar doi timișoreni au fost chemați sub tricolor la acțiunile de pregătire.

Cei doi convocați sunt juniorii lui ASU Politehnica Alexandru Borbei și Mădălin Ursu, chemați de selecționerul Adrian Văsâi la naționala U16. Reprezentativa de juniori a disputat două amicale în deplasare, cu echipa similară a Ciprului. În primul meci, a jucat doar Mădălin Ursu, din minutul 56, iar Alexandru Borbei a fost rezervă neutilizată. Partida s-a terminat la scorul de 1-1, scor repetat și în al doilea meci.

A doua partidă a fost însă una inedită. Golul României a fost marcat chiar de Alexandru Borbei, cu o degajare lungă, care s-a dus direct în plasa ciprioților. Portarul a fost integralist. A jucat din nou și Mădălin Ursu, din minutul 74. De altfel, Borbei (foto) este curtat de cluburi din străinătate, iar din informațiile noastre, la vara e posibil să aleagă o destinație în afara hotarelor.

Loturile U17 și U18 au avut și ele meciuri de pregătire recent, dar niciun timișorean nu a fost convocat.