Lugojul are încă 11 revoluționari, la 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989. Aceștia se alătură celor peste 200 care fac parte din asociațiile existente la nivelul municipiului.
Municipiul Lugoj, recunoscut ca al doilea oraș din țară, după Timișoara, care s-a lepădat de Comunism, mai are încă 11 revoluționari, deși de la Revoluție au trecut trei decenii. Cel mai cunoscut nume dintre aceștia este cel al lui Dorel Nacu, fost comandant al Poliției Municipiului o perioadă îndelungată. El a fost validat pentru că „în decembrie 1989 era încadrat la Miliția Municipiului Lugoj, iar începând cu 20.12.1989 s-a alăturat manifestanților anticomuniști din municipiul Lugoj. În data de 21.12.1989 a declarat din balconul Primăriei Municipiului Lugoj că el, alături de unii colegi ai săi din cadrul Miliției Lugoj, este de partea revoluționarilor. A făcut parte din Frontul Democratic constituit în Primăria Lugoj”. Alături de comisarul-șef în rezervă, pentru merite deosebite în Revoluție au fost validați și Iosif Coriteac, Dumitru Lungu, Ion Cocoș, Ioan Hagen, Ioan Țepeneag, Marius Ionel Pădurean, Eugenia Gaidoș, Ioan Gigel Ișfănescu, Vasile Constantin și Dorel Ioan Țubrea.
„La 30 de ani de la Revoluție, încă se mai ung revoluționari. Cunosc personal oameni care au participat la Revoluție, au suferit enorm, însă nu au cerut niciodată nimic României ori au fost dați mereu la o parte”, a transmis Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj.
În documentele întocmite pentru validare se arată că o parte dintre cei enumerați au participat activ, în seara zilei de 20 decembrie 1989, la manifestațiile anticomuniste din Lugoj, iar alții au fost prezenți în Timișoara, chiar de la începutul evenimentelor. Decizia a fost luată în 24 iunie 2019, de către Comisia Parlamentară a Revoluționarilor din Decembrie 1989. Cu toții au primit titlul de „Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite”.