Lugoj Jazz 2019: Artiști din Argentina, România și Ungaria, în două spații culturale diferite

Anul acesta, gala internaţională de jazz se va desfăşura, în premieră, în două spaţii culturale lugojene. Invitaţi sunt artişti din Argentina, România şi Ungaria. Vom face cunoştinţă cu instrumente exotice precum bandoneonul, dar şi cu acordurile inedite de gipsy jazz-manouche, aduse la Lugoj de muzicienii maghiari.

Vineri, 15 noiembrie, primul eveniment din cadrul manifestării va avea loc între orele 18.00 şi 19.30 la Şcoala de Muzică „Filaret Barbu”. Este vorba despre concertul „Electric jazz tango”, susţinut de Duo Mariano Castro Carlos Libedinsky. În deschidere, artistul lugojean Adrian Sidoreanu va oferi publicului un recital de chitară. Imediat după aceea, gala se va muta într-un spaţiu de cultură aflat în imediata apropiere. Între orele 19.30 și 21.30, trupa „Canarro” din Ungaria îşi dă întâlnire cu publicul lugojean la „English Pub – Art Club” cu un inedit concert de gipsy jazz.

„Anul acesta, Gala Internaţională de Jazz din 15 noiembrie se va desfăşura în două spaţii culturale lugojene. De la ora 18.00, la Şcoala Gimnazială de Muzică «Filaret Barbu» vor cânta doi artişti argentinieni. Marianao Castro – pian şi Calos Libedinsky – bandoneon. Cei doi au un statut artistic consolidat, fiind dublu nominalizaţi la Premiile Latin Grammy Awards. În deschidere, lugojeanul Adrian Sidoreanu ne va oferi un recital de chitară clasică. Accesul se face pe bază de invitaţii, în limita locurilor disponibile. Invitaţiile pot fi obţinute de la Agenţia Teatrului Municipal «Traian Grozăvescu». Cel de-al doilea eveniment se va desfăşura la Colţul de Cultură de la English Pub Lugoj, unde va concerta trupa Canarro din Ungaria, una dintre cele mai renumite trupe de swing/jazz/manouche din Europa. Preţul unui bilet este de 25 lei. Bilete se pot obţine înainte de concert.”, ne-a declarat Augustin Bercean, referent la Casa de Cultură a Municipiului, organizatorul galei.

Evenimentul este organizat de către Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Timiş, al Primăriei Lugoj şi al Consiliului Local Lugoj. Coorganizatori sunt Şcoala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” şi English Pub Lugoj Colţul de Cultură.