Glasul roților de tren nu e la fel de plăcut pentru toată lumea. „Un televizor cu volumul sonorului la maximum este aproape imperceptibil!”

Cetățenii cartierului caransebeșean Balta Sărată nu mai suportă zgomotul făcut de trenurile ce traversează orașul, mai ales pe timp de noapte, astfel că s-au decis să întocmească o petiție online adresată atât Primăriei Caransebeș, cât și Prefecturii și Regionalei CFR Timișoara.

Linia ferată, echipamentul de rulare a trenurilor, la care se adaugă în majoritatea cazurilor supraîncărcarea vagoanelor de marfă, toate la un loc, produc un zgomot infernal la traversarea Caransebeșului prin cartierul Balta Sărată, atât pe timp de zi, dar mai ales pe timp de noapte.


Oamenii își doresc panouri antifonice de-a lungul porțiunii de cale ferată care tranzitează cartierul Balta Sărată. Este vorba de locuitorii blocurilor situate în imediata apropiere a căii ferate (magistrala Timișoara-București).

Prin prezenta vă rugăm să aveți în vedere montarea unor panouri antifonice de-a lungul porțiunii de cale ferată care trece în imediata apropiere a blocurilor, în conformitate cu Legea 121/2019, privind evaluarea și gestionarea zgomotului ambiant. În ultimii ani, traficul pe această magistrală s-a intensificat, în special datorită garniturilor de marfă ale operatorilor de transport privați. Precizăm că zgomotul produs de trenurile aflate în tranzit, în special cele de marfă, este foarte puternic și deranjează confortul și odihna de care au nevoie locuitorii cartierului. Pentru exemplificare specificam faptul că, la trecerea unui tren, un televizor cu volumul sonorului aflat la maxim este aproape imperceptibil.”, se arată în petiția întocmită de asociațiile 33 și 34 din cartierul Balta Sărată.

Această problemă se agravează mai mult pe timp de vară, când temperaturile ridicate chiar și pe timp de noapte obligă locatarii să lase deschise geamurile la locuințe. Locatarii dau exemplul panourilor montate pe postul rutier de peste calea ferată.