Gimnastul Marian Drăgulescu se pregătește de retragere după două decenii de activitate!

1000x100 (5)

Marian Drăgulescu – cel mai titrat gimnast român, cu 31 de medalii la toate competițiile majore de seniori – a participat la ultima sa mare competiție, Campionatul Mondial de Gimnastică artistică, desfășurat între 18 și 24 octombrie, la Kitakyushu, în Japonia.

Gimnastul în vârstă de 40 ani, aflat la cea de-a 14-a sa participare la competiții de asemenea anvergură, a ocupat locul 15 în calificările de la sărituri, cu media de 14,299 puncte, după de a fost notat cu 14,566 puncte, respectiv cu 14,033.

Din întreaga sa colecție, 8 reprezintă titluri mondiale și alte 10 – titluri europene!

„Îmi doresc să mai iau parte la o ultimă competiție în luna decembrie, un concurs al Federației Române de Gimnastică, după care pot spune că mă retrag. Nu mă retrag din sport, rămân în linia a doua și mă dedic antrenoratului, am să pun umărul pentru a-i forma pe cei mai tineri iubitori ai acestui sport. Deocamdată nu știu amănunte, depinde unde se va decide că e nevoie de mine, la lotul național sau la Clubul Steaua. Foarte mult depinde activitatea noastră de pregătire și de restricțiile pandemice”, a declarat pentru expressdebanat, Marian Drăgulescu.

Numeroase mesaje de felicitare și de susținere a multiplului campion au fost lansate în ultimele zile în mediul online, iar unul sensibil vine de la Alina Alexoi – comentator sportiv:

„Aripile vulturului s-au strâns… a plutit 22 de ani peste gimnastica mondială în căutarea prăzilor strălucitoare și a strâns în cuibul său aur, argint și bronz cât pentru a intra în istorie.

Mulțumim, Marian Drăgulescu! Pentru emoții, pentru amintirile care ne vor mângâia bătrânețile și pentru că ne-ai oferit momente unice.

Marian Drăgulescu a terminat ultimul Campionat Mondial pe locul 15 la sărituri.

Marian e cel mai titrat gimnast român din istorie. La număr de medalii e peste Gina Gogean, peste Nadia, peste Simona Amânar! 31 de medalii la Jocuri, Mondiale, Europene, din care 18 sunt de aur. Și, părerea mea, acest record nu va mai fi bătut niciodată. Gimnastica din România e departe!

După 22 de ani de performanță, Drăgulescu merită aplauze! La fel și antrenorul său, Gal Ștefan Csaba!”