Ghișeul unic, greu de făcut! Șanse minime ca Primăria Lugoj să îl pună în funcțiune în acest an

Finalizarea Ghișeului Unic din cadrul Primăriei Lugoj rămâne sub semnul întrebării pentru acest an. Actuala administrație va trebui să dea banii înapoi pe tehnica de calcul achiziționată până acum, dacă în august proiectul nu va fi recepționat.

„Proiectul deschiderii unui ghișeu unic la Lugoj a fost demarat de fosta administrație. Este o problemă cu firmele implicate în acest proiect. Cel mai complicat este la partea de realizare a programelor informatice pe baza cărora trebuie să funcționeze acest ghișeu. La momentul de față suntem în situația să avem echipamentele tehnice, dar să nu le putem folosi din cauza nerealizării programelor informatice necesare. Capacitatea celor care ar trebui să realizeze partea de soft este cel puțin îndoielnică. Termenul de implementare al proiectului ar trebui să fie în luna august. Pericolul este că dacă nu vom fi în măsură să recepționăm acest proiect, va urma un parcurs pe care nu ni-l dorim de deschidere a unui proces în instanță, iar banii plătiți pe tehnică de calcul va trebui să-i înapoiem. Toată această situație va duce la o amânare a punerii în funcțiune a ghișeului unic, menit să simplifice circuitul documentelor dintre cetățeni și primărie.”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Realizarea Ghișeului Unic este finanțat din fonduri europene. Până în prezent s-au achitat 700.000 de lei pentru calculatoare, în timp ce alți 400.000 de lei sunt prevăzuți pentru programele informatice.