„Ghiozdanul cu bucurii”, dedicat oamenilor cu suflet mare

Centrul de Tineret „Sfânta Varvara”, împreună cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, organizează și în acest an campania umanitară intitulată „Ghiozdanul cu bucurii”, susținerea continuității studiilor tinerilor cu o situație materială delicată fiind scopul principal al demersului. 

Începutul fiecărui an școlar este așteptat cu sufletul la gură de milioane de elevi dornici să revină pe băncile unităților de învățământ atât pentru a studia, dar mai ales pentru a-și împărtăși unii altora experiențele trăite în vacanța de vară. Cu toate acestea, există și copii pentru care bucuria începutului de an școlar este umbrită de anumite nevoi, nevoi pe care părinții, deși ar vrea să le poată împlini, uneori nu reușesc: achiziționarea rechizitelor școlare.

Chiar dacă trăim în era smartphone-urilor și a gadgeturilor încă există copii pentru care modalitățile clasice de a-și lua notițe sunt mai mult decât suficiente pentru a răzbi în viață, asta dacă le-ar avea la-ndemână. Pentru a da la o parte orice barieră în privința procesului de învățare și pentru a asigura șanse egale tuturor elevilor, campania „Ghiozdanul cu bucurii”, desfășurată în orașul de la malul Dunării în perioada 1 octombrie-1 noiembrie, se adresează tuturor celor care vor să redea zâmbetul pe buze tinerilor cu o situație materială delicată, aportul lor, în bani sau în bunuri, fiind elementul definitoriu în care intelectul, nu situația materială, poate dobândi întâietate.

Potrivit preotului paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, Ion Nedelcu, coordonatorul campaniei umanitare din Moldova Nouă, beneficiarii acestei acțiuni vor fi 50-60 de copii, atât din orașul de la malul Dunării, cât și din localitățile limitrofe, Nedelcu subliniind în același timp următoarele aspecte: „Ne dorim ca anul acesta să vedem mai multă implicare din partea tinerilor din oraș, care trebuie să înțeleagă că dacă ei au început anul școlar cu cele mai sofisticate ghiozdane și cu multe rechizite școlare, sunt alți copii care s-ar bucura de un ghiozdan simplu și câteva rechizite. Tinerii noștri de la Centrul de Tineret s-au angajat deja să susțină această campanie și să sprijine copiii nevoiași din oraș și din satele limitrofe nu doar acum, ci pe tot parcursul anului școlar. Până la urmă, scopul campaniei este și acela de a conștientiza tânăra generație că, prin implicarea lor, putem să oferim colegilor lor condițiile optime pentru a reuși în noul an școlar”.

Pentru cei care vor să se alăture acestui demers umanitar, iată care sunt modalitățile:

– prin donații în bani/rechizite școlare noi;
– subvenționând contravaloarea unui ghiozdan complet echipat.

Donațiile se pot face:

– în urnele special amenajate, în locațiile partenerilor;
– direct la voluntarii campaniei;
– prin sponsorizări, în contul proiectului (IBAN: RO05RNCB0104022485880001).