UPDATE. Primarul Ursu face schimb de locuri cu Adrian Torma? „Să râd, să plâng sau să mă apuce scârba?”

Trecerea dintr-o tabără în alta reprezintă noua modă politică în sezonul toamnă-iarnă din acest an. Județul Caraș-Severin nu face excepție. Cel mai recent „studiu de caz” are ca țintă Primăria Oravița.

După trecerea în barca social-democraților a fostului primar liberal, Adrian Torma, o nouă mișcare pare să pună pe jar opinia publică: trecerea edilului orașului Oravița, Dumitru Ursu, sub cupola liberalilor.

Vis-a-vis de această potențială palmă a peneliștilor dată social-democraților pentru cazul Torma, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, complet surprins, a subliniat: „Nu știu ce să fac, să râd, să plâng sau să mă apuce scârba?”.

Președintele PMP punctează că oarecum gestul făcut de primarul Torma mai era cum era, în sensul că înainte de „a vâsli” în aceeași barcă cu șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, acestuia i s-a arătat ușa din dos a partidului din care făcea parte. Astfel, independent politic, Adrian Torma putea alege să se îndrepte către orice alt partid. Însă Popovici notează că nu același lucru se poate spune în cazul șefului administrației publice locale de pe Valea Carașului, Dumitru Ursu, asta pentru că acesta este încă membru PSD.

Liderul PMP de la județ nu contenește să se întrebe ce vor spune oamenii în fața acestui mod de a face politică, un mod în care doctrina, principiile politice, promisiunile făcute alegătorilor și codul etic sunt călcate efectiv în picioare. Dezamăgit de tot ceea ce se întâmplă în juru-i, Ionuț Popovici vede un singur deznodământ atunci când vine vorba de doctrinele politice: „Doctrinele politice au rămas și poate că în România așa a fost dintotdeauna doar pentru cei din mediul academic pentru a le studia. Am ajuns la concluzia că pentru 90% dintre politicieni ideologiile, doctrinele sunt termeni abstracți”.

Reamintim că în luna august a acestui an, primarul Oraviței și-a anunțat demisia din funcția de președinte executiv al PSD Caraș-Severin pe motiv că nenumăratele proiecte pe care dorește să le implementeze în urbea pe care o conduce îl țin foarte ocupat, acesta neputând să facă față și îndatoririlor pe care trebuia să le îndeplinească în calitate de omul numărul doi în rândul social-democraților județeni. În plus, acesta a explicat că dorește să se pregătească intens pentru viitoarele alegeri locale.

Cu cu toate acestea, o întrebare continuă să mențină starea de incertitudine: să fie oare motivul demisiei din funcția de președinte executiv al social-democrațiilor cărășeni doar primul pas spre câștigarea simpatiei liberalilor? Contactat telefonic pentru a explica situația incertă a presupuselor mișcări în privința viitorului său politic, primarul Ursu a fost de negăsit.

Consternată de ceea ce a putut vedea pe reţelele de socializare cu privire la colegul ei, primarul Dumitru Ursu, preşedintele PSD Caraş-Severin, Luminiţa Jivan spune că trecerea acestuia în tabăra liberalilor nu este altceva decât o glumă proastă, loialitatea şi seriozitatea edilului de pe Valea Caraşului pentru partidul din care face parte fiind incontestabile: „Vă pot confirma că domnul primar este unul dintre cei mai serioși membri de partid, iar migrarea dânsului către alte partide nu este decât o glumă de proastă calitate! Pe de altă parte, este un primar foarte implicat în a rezolva problemele orăviţenilor,  fiind campion la atragerea de fonduri europene și guvernamentale! Un primar care își respectă electoratul, un om loial și serios!”, a clarificat, pentru expressdebanat.ro, deputatul Luminiţa Jivan.

UPDATE, ora 15.00

După aproape 3 ore de la primul apel din partea Express de Banat, timp necesar probabil pentru încropirea unei idei legate de acuzațiile lui Ionuț Popovici, primarul încă social-democrat, Dumitru Ursu, a reușit să ne transmită: „Sunt doar jocuri politice făcute de adversari. Nu merită să fac niciun alt comentariu pe tema aceasta”.