FOTO. Peste 100.000 de lei investiți în performanța elevilor din Moldova Nouă

În vederea unui învățământ calitativ, Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” a mai inaugurat, în acest an, chiar de Ziua Educației, alte două spații moderne pentru elevi, semn că principiul de bază după care se axează conducerea instituției de învățământ chiar funcționează: „Fiecare elev LTCD merită efortul adulților”.

Părinții, dascălii, elevii, sponsorii și partenerii din comunitate au fost prezenți sâmbătă, 5 octombrie, la inaugurare a două laboratoare în cadrul liceului de la malul Dunării, spații educaționale a căror dotare depășește suma de 100.000 de lei. Unul dintre acestea, sala-proiect „Dezvoltăm Elementele Succesului Tinerilor prin Învățământ Novator la Liceul Tehnologic «Clisura Dunării» – Destin LTCD (Rose – Romanian Secondary Education Project)”, se adresează tuturor elevilor claselor de tehnic din cadrul unității de învățământ.

Început din iarna anului 2016, proiectul „Destin LTCD” (Rose) a fost susținut de Ministerul Educației și Banca Mondială, achizițiile pentru acest laborator depășind, la momentul actual, suma de 60.000 de lei, din care peste 10.000 de lei reprezintă contribuția Primăriei și Consiliului Local Moldova Nouă.

Axat pe două direcții (activități pedagogice și extracurriculare), proiectul Rose are ca obiectiv general facilitarea accesului la educație de calitate elevilor din mediul rural, celor din comunități vulnerabile, din familii dezmembrate sau cu părinți plecați, contribuind la reducerea părăsirii timpurii a școlii.

Actualmente cei peste 60.000 de lei au fost investiți astfel:

– închirierea transportului pentru elevi;

– masă pentru elevi;

– laptopuri (16 bucăți);

– combustibil microbuz școlar;

– tabla interactivă cu videoproiector;

– diverse consumabile;

– software orar școlar.

Limba engleză – cheia succesului dincolo de granițe

Tot cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, Liceul Tehnologic de la malul Dunării a inaugurat și un laborator fonic pentru limba engleză, acest proiect beneficiind de sprijinul oamenilor de afaceri din cadrul firmelor Auto Alex și Smart Diesel. Valoarea totală a investiției este de 51.049,99 lei.

Laboratorul fonic își propune sprijinirea îmbunătățirii cunoștințelor elevilor în ceea ce privește limba engleză, bagaj de cunoștințe care să-i ajute pe tineri atât în cadrul examenului de maturitate, cât și, cum spunea directorul LTCD, Mihaela David-Izvernar, „să călătorim în lumea asta și să ne putem exprima acolo unde suntem”.

Prezent la eveniment a fost și primarul Adrian Torma care a ținut să le transmită celor prezenți câteva cuvinte: „M-aș fi bucurat să fi avut aceste laboratoare din timp, dar niciodată nu e târziu dacă se întâmplă. Dincolo de alte probleme pe care le avem, ne bucurăm că putem sprijini generații care să ne facă mândri. Mă bucur că noi, administrația publică locală, putem ajuta ca aceste laboratoare și alte evenimente să se organizeze cât mai bine pentru că și eu țin la copiii noștri și îmi doresc să rămână în Moldova Nouă. La mulți ani de Ziua Educației și să vă bucurați de această întâlnire, de faptul că la noi se întâmplă lucruri”.

La final, toți cei prezenți au fost invitați, dat fiind faptul că au vizitat un laborator de limba engleză, să servească o ceașcă de ceai și biscuiți – un ritual tipic britanicilor.