Ghiorghioni lasă în urmă scurgeri fabuloase de bani. Și oamenii în gropi!

Locuitorii din comuna Berzovia, satul Fizeș, își exprimă periodic nemulțumirea pentru faptul că sunt „rupți” de civilizație din cauza unui drum impracticabil. Și asta, în contextul în care șoseaua este singura cale pe care o pot utiliza.

Circa 50 de locuitori au luat cu asalt Instituția Prefectului, fiind nemulțumiți și chiar revoltați de situația penibilă în care se află o comună întreagă. Drumul Județean 572, Berzovia-Fizeș, este impracticabil! Asta, după ce miliarde de lei s-ar fi cheltuit cu reabilitarea lui. Locuitorii susțin că au solicitat de la Consiliul Județean, în perioada vicelui Ionesie Ghiorghioni, o serie de statistici, însă pe hârtie lucrurile stau cu totul diferit.

„După un an ne întâlnim tot cu aceeași mizerie, cu aceleași minciuni încontinuu. Miliarde s-au cheltuit pe drumul DJ 572 pe tronsonul Berzovia-Fizeș și tot mai rău arată. Situații de lucrări de 3,8 miliarde de lei, 1,5 miliarde de lei (n.r.: lei vechi), încă nu le avem pe toate, că domnul Ghiorghioni nu ni le-a pus la dispoziție, dar s-au cheltuit miliarde! Și am situații semnate de Consiliul Județean acasă, în care în drumul acela s-au băgat mii de tone de piatră, nisip (…), lucruri pe care noi nu le-am văzut acolo. Și tot în noroiul acela circulăm, tot pe drumul acela”, a spus unul dintre localnicii prezenți la Reșița să expună problema factorilor responsabili. Oamenii spun că situația devine tot mai supărătoare în contextul în care și pe plan local se fac alte investiții, de genul pescăriilor, dar nu sunt fonduri să îi aducă cineva și pe ei în rând cu lumea civilizată.

În plus, cuțitul le-a ajuns la os, după ce trenurile nu mai opresc în zonă, autobuzele nu mai circulă, iar șoseaua plină de gropi a rămas singura cale pe care o pot utiliza. Oamenii spun că vor continua seria protestelor, mai ales că până acum s-au lovit doar de promisiuni.

La întâlnirea de la Instituția Prefectului a participat și vicepreședintele Ilie Iova, actualul lider al județului Caraș-Severin. Acesta s-a arătat surprins de problema din zonă, însă promite că o va rezolva.

„Mă privește starea drumului Berzovia-Fizeș –Doclin care, ca și alte sectoare în județ, se află într-o stare în care nu se poate circula în condiții normale. Este adevărat, a fost și perioada de iarnă cu ploi, însă ceea ce am promis eu locuitorilor din Fizeș a fost că, în zilele următoare, o comisie din cadrul Direcției de Patrimoniu va face o deplasare la fața locului pentru o evaluare și pentru a identifica starea exactă a drumului și să încercăm să acționăm ca, până la o reabilitare totală, acesta să poată fi circulat. Dânșii au ridicat mai multe probleme, care țin chiar și de competența altor instituții, însă, în ceea ce ne privește, vom încerca să rezolvăm temporar situația”, a precizat vicepreședintele Ilie Iova.

Șansa de reabilitare completă a drumului este prin intermediul proiectului de reabilitare a șoselei de la limita de județ, care va fi demarat în scurt timp. „Automat, acest sector de drum care este lateral va intra și el în modernizare. Sper că strategia pe care eu încerc să o promovez ,de a rezolva majoritatea drumurilor județene, este una foarte bună și cei care vor continua să țină cont de ea”, a subliniat Iova.