Deputatul Benga, avertizat de profesorii de la „Traian Vuia”! Reprezintă Colegiul Electoral Reșița, nu Colegiul „Mircea Eliade”!

Cadrele didactice de la Liceul „Traian Vuia” din Reșița au reacționat printr-un drept la replică vizavi de comentariile făcute de deputatul Ioan Benga, care vede drept inspirată transformarea în viitorul apropiat a liceului într-unul cu profil exclusiv sportiv.

În cele ce urmează redăm integral dreptul la replică primit la redacție:

Liceul „Traian Vuia” trăiește!

Profesorii, elevii și părinții de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” nu se luptă cu Parlamentul României, în speță, cu domnul deputat Benga Ioan. Domnule Benga, sunteți deputat și reprezentați Colegiul Electoral Reșița și nu Colegiul „Mircea Eliade”! Nu aveți astfel calitatea de a vă implica direct, personal în stabilirea cifrei de școlarizare și a rețelei școlare din municipiu. „Riscați” să fiți acuzat de trafic de influență!

Desigur puteți avea păreri, păreri poate avea oricine dar, nu le puteți impune. Nu aveți dreptul de a vă substitui Administrației locale și ISJ Caraș-Severin. Vă atragem atenția că ați furnizat informații false opiniei publice. Adevărul, pe care suntem aproape siguri că îl cunoașteți, este următorul: din 175 de elevi, aproximativ, care și-au exprimat opțiunea pentru anul școlar 2016-2017, la nivel de clasa a VIII-a, un număr de aproximativ 40 au optat pentru clasa vocațională – profil sportiv și nu 70 cum ați afirmat în articolul publicat. Peste 130 de elevi au optat pentru filiera teoretică a acestui liceu. Iată de ce TRAIAN VUIA TRĂIEȘTE ȘI VA TRĂI ÎN CONTINUARE. Conform criteriului demografic din Metodologia privind fundamentarea cifrei de școlarizare (Ordinul MECTS nr. 5556/27.10.2015), Liceul Teoretic „Traian Vuia” ar fi trebuit să aibă o cifră de școlarizare de cel puțin 5 clase pe filieră teoretică și nu două cum, din păcate, ați dezinformat dumneavoastră. În ce calitate, domnule Benga? Mai mult de atât, elevii de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” au obținut următoarele rezultate la examenul de Bacalaureat în perioada 2012-1015: 2011-2012 filiera teoretică – 92,42%, filiera vocaţională – 35,84% 2012-2013 filiera teoretică – 91,07%, filiera vocaţională – 30% 2013-2014 filiera teoretică – 83,48%, filiera vocaţională – 27,58% 2014-2015 filiera teoretică – 92,92%, filiera vocaţională – 54,54%.

 Se lucrează la Traian Vuia, serios și cu simț de răspundere. În concluzie, alături de colegii de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, am avut cele mai bune rezultate la nivelul Municipiului Reșița. Domnule Benga, nu aveți niciun drept să vă implicați, așa cum v-ați implicat deja. Lăsați părinții și copiii să-și decidă viitorul. E un exercițiu democratic! Vă dorim succes în activitatea legislativă, prioritară pentru România și pentru dumneavoastră din poziția pe care o ocupați. Suntem încrezători în verticalitatea, deschiderea și sprijinul pe care Consiliul Local, sub conducerea primarului desemnat, dl. Crina Ion, respectiv conducerea ISJ Caraș-Severin, o au față de memoriul înaintat de colectivul de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița.