Centrul Olimpic de la Reșița poate deveni istorie! Federația Română de Box și-a luat mâna de pe sportivi!

În ianuarie 2014, în municipiul de pe Bârzava își începea activitatea Centrul Olimpic de Box pentru juniori. Un cuvânt important de spus l-a avut și vicepreședintele FR de Box din acea perioadă, Francisc Vaștag. Zece tineri pugiliști din partea de vest a țării, printre care și reșițenii Marian Ruță și Ionuț Socareva, erau convocați atunci de antrenorul coordonator Traian Giorgia, ajutat în pregătire de un localnic, Adrian Mărcuț, de la Clubul Sportiv Municipal Reșița. La doi ani de la acel moment, Centrul Olimpic este doar pe hârtie!

Rămas fără buget încă din primele săptămâni ale lui 2015, boxul românesc a avut mult de suferit anul trecut. Fără finanțare, nu au putut fi organizate gale, nu au putut fi plătite deplasări. Mulți pugiliști seniori au abandonat activitatea de performanță, dezamăgiți de ceea ce se întâmplă. Chiar și Clubul Sportiv Municipal Reșița a avut de suferit, rămânând în 2015 cu un singur senior la secția de box, după ce campionii naționali Ovidiu Berceanu și Andrei Dragomir au abandonat activitatea.

Centrul Olimpic de la Reșița nu a mai putut funcționa, din motive lesne de înțeles. Conducerea Clubului Sportiv Municipal Reșița nu a stat însă degeaba, ci s-a adresat direct Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Federației Române de Box. „Împreună cu Francisc Vaștag, am luat decizia de a scrie Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Federației Române de Box. În situația în care doar COSR și CSM Reșița se implică în acest Centru Olimpic, este o cauză pierdută. Ne pregătim doar ca să ne pregătim, fără a putea participa la turnee de pregătire, la gale de verificare, din lipsa fondurilor. În 2015, componenții lotului nu au fost la niciun turneu de pregătire, ba, mai mult, deplasările pe care trebuia să le plătească Federația nu au mai avut loc“, a spus Rusalin Fîc, directorul CSM Reșița.

Toți ochii sunt ațintiți în această săptămână spre forul de la București, unde vor avea loc alegeri, pe 14 ianuarie. „Să sperăm că odată cu noua conducere a Federației se vor schimba lucrurile. Feri (Francisc Vaștag – n.r.) și-a exprimat dorința ca acest Centru Olimpic să continue la Reșița, să sperăm că se va întâmpla acest lucru din nou și că Federația Română de Box va avea puterea financiară să susțină acest proiect“, a mai precizat Rusalin Fîc.