„Ghilotina”, varianta administrației Fritz: cabluri date jos de pe stâlpii din Timișoara, „fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție”

Primarul Dominic Fritz anunță în ultimele săptămâni au fost dați jos de pe stâlpii din oraș 12 kilometri de cabluri de comunicații. Intenția introducerii cablurilor din zona centrală a municipiului Timișoara în subteran există încă din 2003, dar nu a fost pusă până acum în totalitate în practică. 

„După săptămâni de negocieri (și da, niște notificări despre amenzile ce ar putea urma), operatorii de date au trecut la curățarea stâlpilor pe 200 de străzi și bulevarde. Iar dacă nu ați observat că privirea nu vi se mai încurcă în cabluri este pentru că așa arată normalitatea. Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, aceste acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cabluri aeriene.”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

Primarul a mai precizat și că toate proiectele noi ale administrației vor include obligatoriu canalizație subterană pentru rețelele de date.

În 2019, Primăria Timișoara a câștigat procesul intentat în instanță de Protecția Consumatorului în cazul operațiunii „Ghilotina”. Anterior, în martie 2019, fostul primar Nicolae Robu a tăiat demonstrativ mai multe cabluri care atârnau pe un stâlp din zona centrală.

CITEȘTE ȘI: Robu a scos din nou „ghilotina”. S-au tăiat cablurile aeriene de pe o stradă importantă din Timișoara