Bărbat reținut de polițiștii timișoreni, în urma unor percheziții. Oamenii legii au ridicat mai multe arme și substanțe interzise UPDATE. Bărbatul, arestat preventiv pentru 30 de zile

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au ridicat mai multe arme, substanțe interzise și bani, în urma unor percheziții făcute la domiciliile a patru bărbați din Timișoara cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani. Cei patru au fost duși la audieri, unul singur fiind reținut pentru 24 de ore. 

Persoanele la a căror domicilii au descins polițiștii erau bănuite de șantaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Perchezițiile au fost efectuate în 21 aprilie de polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, împreună cu polițiștii Secţiei 3 și Secţiei 4 Poliţie Urbană Timișoara.

În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat o armă scurtă tip pistol, calibrul 9 mm, împreună cu încărcătorul aferent ce conţinea 8 cartușe, mai multe plicuri ce par a conține substanțe psihotrope, 14.000 de lei și 4.030 de euro. Patru persoane au fost duse la audieri la sediul IPJ Timiș.

În urma cercetărilor, poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 39 de ani, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu propunere de luarea unei măsuri preventive.

Activitățile au avut loc cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiș şi al politiştilor din cadrul Biroului Operaţiuni Speciale Timișoara.

UPDATE. Bărbatul, arestat preventiv pentru 30 de zile. Este recidivist  

Bărbatul reținut de polițiști a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta pentru infracțiuni concurente de șantaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, în perioada 10 – 21 aprilie 2021, bărbatul, recidivist, a deținut fără a fi autorizat, arma letală marca Crvena Zastava, cal. 9 mm (pistol) și muniție letală aferentă, cu care în 10 aprilie, în jurul orei 20.00, a mers la locuința persoanei vătămate din Timișoara, unde „cu scopul de a obține restituirea sumei de 800 euro datorată de familia acesteia din urmă, a scos pistolul pe care l-a pus pe masă, iar după câteva momente a tras cu acesta un glonț într-un dulap din lemn, în timp ce avea un conflict verbal cu persoana vătămată, toate realizate în scop de șantajare a persoanei vătămate. Ulterior, în seara aceleiași date, a revenit la locuința persoanei vătămate, unde a mai tras două focuri de armă, din care unul în poarta metalică a curții comune.”

La percheziții, în posesia inculpatului a fost găsită arma respectivă și s-a constatat că el nu este posesor legal de arme letale sau neletale și muniții aferente.