Gheorghe Dolot se alătură redacției cărășene din Ceruri…

În această zi de 13 martie, în jurul orei 16, s-a stins din viață unul dintre cei mai cunoscuți ziariști pe care i-a avut presa scrisă din Caraș-Severin. Gheorghe Dolot a murit în urma unui infarct pe un pat de spital, unde fusese internat în urmă cu 12 zile, fiind infectat cu noul coronavirus.

Din spusele familiei, ziaristul, în vârstă de 74 de ani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Reșița în stare foarte gravă, fiind intubat chiar din prima zi de internare. Din păcate, cu plămânii afectați aproape în totalitate, inima lui a cedat în această după-amiază.

Gheorghe Dolot a absolvit Facultatea de Ziaristică la începutul anilor 1970, iar de-a lungul anilor a lucrat în presa locală la publicațiile vremii: Flamura, Flamura Liberă, Timpul și Noi, Tinerii, fiind pe rând redactor și redactor-șef al publicațiilor respective. Lângă el s-au format și au crescut generații de ziariști ale căror semnături le întâlniți și astăzi în presa cărășeană online. A ieșit la pensie în anul 2004.

leader board 728 x 90 px

În aceste momente triste, nu rămâne decât să ne luăm rămas bun de la cel pe care colegii de breaslă îl alintau cu apelativul de „Lord Gogu din Mârșani”, cu speranța că, acolo, în ceruri, va pune de un ziar împreună cu ceilalți colegi plecați prea devreme din această lume: Mircea Cavadia, Gheorghe Zincescu, Marius Moraru, Gabi Ștefănescu, Rodica Miu, Costică Țigănele, Colea Cătană, Gheorghe Jița- Milcoveanu, Paula Neamțu…

Înmormântarea va avea loc luni, 15 martie, în cimitirul din Lunca Bârzavei.