Gest nobil al deținuților din Timișoara! 12 persoane private de libertate au renovat secția pentru nou-născuții prematuri a Maternității Odobescu!

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Penitenciarul Timișoara, în strânsă colaborare cu Asociația „Alo! Tata!” și numeroși parteneri (voluntari și sponsori), a derulat proiectul intitulat „O clipă pentru toată viața”, proiect care a vizat renovarea Secției de Neonatologie Prematuri a Maternității Odobescu din Timișoara.

12 persoane private de libertate din Penitenciarul Timișoara au prestat muncă efectivă alături de cei peste 130 de voluntari proveniți din diverse medii: colectivul format din specialiști în domeniul construcțiilor, elevi, studenți, 78 de ingineri IT de la firma Continental, meseriași ai unor firme de construcții, membri ai câtorva biserici evanghelice.

Fiecare participant în parte a dat dovadă de un spirit civic exemplar, iar entuziasmul care s-a creat în jurul acestei inițiative a adus o bucurie și împlinire greu de măsurat sau exprimat în cuvinte — atât în sufletele celor implicați, cât și în inima celor ce au privit din afară. De acum înainte, părinții, alături de cei nou veniți pe lume se vor bucura de condițiile moderne pe care le oferă secția în acest moment.

Inaugurarea va avea loc joi, 20 februarie, începând cu ora 17.00, la Maternitatea Odobescu, bulevardul 16 Decembrie 1989, 22-24.

1000x100 (5)

Fondurile necesare pentru lucrări au fost adunate în urma unei campanii organizate și susținute de familii care au trecut prin experiența nașterii premature a copiilor lor.

Proiectul „O clipă pentru toată viața” este o inițiativă civică, de responsabilitate socială și reintegrare socială (în cazul persoanelor private de libertate) ce și-a propus nu doar să renoveze Secția de Neonatologie în cauză, dar și să reunească cetățenii inimoși ai orașului Timișoara într-un spirit al compasiunii și respectului pentru semeni.