Un centru oncologic performant, o premisă pe lista lui Robu. „Noi investim în sănătate cu perseverență și facem asta de 8 ani”

Nicolae Robu a dezvăluit că deține un studiu de fezabilitate pentru realizarea unui centru oncologic performant pentru terapie personalizată. Centrul ar urma să fie atribuit Spitalului Clinic de Boli Infecțioase.

După spusele edilului Timișoarei, centrul ar urma să asigure tratamente de radiochirurgie pentru bolile neoplazice, pentru tratarea tumorilor solide de plămâni, pancreas, sâni și metastaze cerebrale. Este vorba despre un sistem stereotactic de radiochirurgie submilimetric, robotizat, care ar urma să detecteze exact ținta și să o trateze cu cât mai puține dureri. „Este un proiect despre care se va vorbi mult de bine pentru binefacerile pe care le va aduce. Noi investim în sănătate cu perseverență și facem asta de 8 ani. Am schimbat multe interioare de spitale din 2012, dotarea, dar în domeniul sănătății am rămas în urmă și e copleșitor ce avem de făcut de acum înainte dacă vrem să fim la standardele lumii de azi. Trebuie să ne fixăm ținta la cele mai înalte niveluri”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Nu a fost exprimată o dată când acest centru va începe să fie funcționabil. Tot din spusele primarului, Spitalul de Copii va fi gata de abia la jumătatea anului și nu în luna martie, așa cum era stabilit. Primarul a promis echipamente ultramoderne pentru cele 3 spitale, o extensie pentru Spitalul Municipal și un proiect de finanțare europeană pentru o clinică de balneofizioterapie. Totodată, se dorește reabilitarea clădirii Clinicii de balneologie de pe Bulevardul C.D. Loga, iar termenul de depunere a ofertelor este 25 martie, anul în curs. Peste 3.000 de metri pătrați urmează să fie reabilitați din bugetul local, iar din fonduri europene se va realiza o anexă a centrului.