Gest impresionant la Anina, pentru o tânără bolnavă de cancer

Consiliul Elevilor de la Grupul Școlar „Mathias Hamer” din Oravița a organizat un bal de caritate ca să o ajute pe tânăra de 17 ani. Cristina Hășmășan are cancer intestinal în stadiu terminal și se află internată la un spital din Timișoara. Pentru că posibilitățile materiale ale familiei sale sunt reduse, colegii o ajută material.

Balul de caritate pe care l-a inițiat Consiliul Școlar al Elevilor de la „Mathias Hamer”, din Anina a avut ca scop sprijinirea familiei Hășmășan, care acum trece printr-o dramă cumplită. Și pentru că de la primar și până la cel mai tânăr locuitor al orașului, cu toții au fost impresionați de povestea tinerei, aceștia s-au adunat la căminul orașului, ca să participe la un spectacol inedit. Mai bine de două ore, elevii de clasele I-XII au cântat și au dansat, fiind motivați de ideea că ar putea să o ajute pe Cristina. Gestul lor le-a ajuns la suflet locuitorilor Aninei, care în urma balului au participat și la o licitație de obiecte, făcute tot de elevi. Tablourile lor, simple desene muncite ore în șir, au valorat chiar și 500 de lei. Pe lângă tablouri, suporturile de lumânări confecționate manual i-au impresionat pe paticipanții la licitație, astfel că la Cristina va ajunge o sumă frumoasă de bani, însă pe care o va folosi numai pentru medicamente și tratamentele costisitoare din spital.

 Reacțiile locuitorilor
„Este internată la Timișoara, are o infecție prea mare în corp și nu a putut să fie astăzi, aici. Luni sau marți va intra în operație și are nevoie de îngrijire specială pentru că este un caz extrem de grav”, a spus Gianluca Farini, un italian cu suflet care s-a atașat de locuitorii orașului și se implică activ în viața comunității. „Acești elevi ne ajută să fim mai buni. Clasele de copii au adunat bani de la trecători pentru Cristina și au reușit să îi ofere puțin peste 2.000 de lei. O parte dintre profesori s-au implicat și ei activ și i-au donat bani tinerei”, spune profesoara Anca Ruva, care predă la Grupul Școlar din Anina. Uță Bogdan, cel care a prezentat balul de caritate a transmis și punctul de vedere al colegilor săi. „Ne bucurăm că acțiunea noastră și-a atins scopul și sperăm ca în curând, Cristina să vină acasă”, a spus elevul.