Gerul și nisoarea au pus lacătul pe ușa a 77 de școli din Caraș-Severin

Situația școlilor care și-au închis porțile se schimbă de la o zi la alta. Tot mai mulți primari cărășeni sunt de părere că le pun elevilor viața în pericol dacă îi trimit la cursuri. Astfel că, aceștia nu vor să își asume vreun risc și mai bine îi lasă pe școlari să rămână acasă.

Zăpada și lipsa căldurii din instituțiile școlare au trimis acasă peste 5.000 de elevi. Spre bucuria acestora, cursurile sunt suspendate pe perioadă nelimitată. „77 de unități școlare sunt închise până la acest moment. Pe lista unităților care și-au suspendat activitatea se regăsesc cele din comunele Vrani, Moldova-Nouă, Coronini, Vărădia, Goruia, Ezeriș sau Cornea. La Reșița, în prezent, activitatea este suspendată la școala din Secu, însă din cauza faptului că profesorii au dificultăți în a ajunge la cursuri”, a declarat în urmă cu câteva momente Adrian Doxan, inspectorul general al ISJ Caraș-Severin.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

În ceea ce privește numărul de elevi care nu frecventează cursurile în aceste zile, acesta se ridică la 5.724. Inspectorul a adăugat că materia va fi recuperată în funcție de ceea ce stabilește Consiliul de Administrație al fiecărei școli în parte. „Deocamdată, activitatea este suspendată pentru ziua de astăzi și, în unele situații, și pentru mâine”, a adăugat Adrian Doxan.

tmc 640