Angajații de la UCM Reșița sunt îngrijorați că își pierd locul de muncă

Zvonurile că din societate ar pleca în această primăvară între 500 și 1.000 de angajați au un ecou tot mai puternic în rândul angajaților uzinei reșițene, care se tem că societatea aflată în insolvență își închide porțile, iar ei își vor pierde locul de muncă.

Cei 2.400 de angajați de la UCM Reșița trăiesc cu teamă că, de pe o zi pe alta, ar putea afla că uzina se închide, iar ei vor pleca acasă, fără alte posibilități de angajare. Zvonurile care circulă prin uzină se leagă de faptul că data de 01 aprilie ar aduce restructurări masive în uzina reșițeană, mai exact, ar urma să plece acasă între 500 și 1.000 de angajați. În timp ce Adrian Chebușiu și Adrian Preda se plimbă liberi, acuzaţi de evaziune fiscală, asociere în vederea săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi două infracţiuni de fals intelectual, uzina reșițeană se zbate să supraviețuiască în stare de insolvență și plină de datorii.

În ciuda zvonurilor care circulă printre oameni, liderii sindicali țin să îi liniștească. „Am avut discuții cu cei din conducere, însă nimeni nu va fi restructurat. Uzina are comenzi, astfel că oamenii trebuie să își vadă de lucru în continuare”, a spus în această dimineață liderul sindical din UCMR, Jivomir Tovladiat.

Insolvență din luna decembrie
Un grup format din cinci firme la care UCM Reşiţa este datornică a solicitat Tribunalului Bucureşti intrarea în insolvenţă a uzinei. Cererea a fost depusă la începutul lunii decembrie, iar magistraţii au acceptat imediat solicitarea firmelor. Întreaga acţiune s-a derulat în capitală, pentru că uzina a cerut în cursul lunii trecute mutarea sediului la Bucureşti. Noile obligaţii ce îi revin uzinei reşiţene acum sunt legate de procedura insolvenţei.

„Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar”, se arată în decizia instanţei. Societatea UCM Reşiţa trebuie să stabilească acum cu claritate ce datorii are, iar banii îi va putea cheltui, de asemenea, sub supravegherea administratorului. Toate fondurile vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar, la care nu va avea acces în orice condiţii.

tmc 640