Gerul nu mai ajunge la oasele locatarilor din Cozla! Vezi aici soluția administrației locale!

Înainte ca iarna să se instaleze peste județ, oamenii ce locuiesc acum în blocurile dărâmate de lângă fosta mină de la malul Dunării se vor muta în condiții umane. Blocul de locuințe sociale din Berzasca a fost finalizat.

Momentul mult așteptat de către persoanele care acum trăiesc printre dărâmăturile din Cozla se conturează chiar în această dimineață. Recepția lucrărilor va avea loc astăzi, iar de mâine va începe repartiția apartamentelor.

Oamenii pot intra în bloc chiar de astăzi însă mai trebuie încheiat contractul cu Electrica. Odată cu repartiția locuințelor va avea loc și o adunare generală a locatarilor și se va înființa o asociație cu unul sau doi administratori. Această asociație va stabili mai apoi prețurile pentru apă, canalizare și încălzire”, a precizat pentru Express de Banat Petru Furdui, primarul comunei Berzasca. Blocul va fi locuit pe de-o parte de cele peste 30 de familii care stau la Cozla, și pe de altă parte de către localnici din Berzasca ce au nevoie de ajutor social.

Problema principală a fost faptul că locatarii din blocurile sinistre erau proprietari pe apartamentele dărăpănate și refuzau să se mute în alte condiții. Tocmai de aceea, primarul comunei Berzasca le-a explicat că cei care au fost proprietarii apartamentului vor primi o locuință în proprietate în blocul cel nou, iar cei care trăiau în chirie în acele spații vor continua să trăiască în chirie, dar în condiții mult îmbunătățite.

Parc industrial pe ruine

Peisajul sumbru de la blocurile dărâmate va fi transformat într-un centru comercial, un adevărat parc de afaceri. Primarul Petru Furdui a precizat pentru Express de Banat că se va demara un proiect de peste 70 de milioane de lei prin Programul Operațional Regional ce va reabilita și pregăti situl industrial poluat și abandonat pentru un parc industrial cu dublu rol: va oferi locuri de muncă pentru locuitorii din zonă și va schimba la față peisajul de acum.

CITEȘTE ȘI: FOTO COZLA: PRIMARUL DE LA BERZASCA PUNE CAPĂT VIEȚII PRINTRE RUINE