Alimentație sănătoasă la Eco-Gastronomica!

Zeci de liceeni ai Colegiului Național „Traian Lalescu” din Resița s-au distrat astăzi muncind. Nu doar la orele de clasă, ci și între ele, când s-au pus să vândă o serie de produse alimentare ecologice.

Sub îndrumarea profesorilor coordonatori Monica Giuchici, Adrian Doxan și Nicolae Chiosa, elevi din clasele a X-a și a XI-a au transmis astăzi bune practici de alimentație și stil de viață sănătos, în cadrul celei de-a șasea ediții a Proiectului Extrașcolar „Eco-Gastronomica”. De altfel, aceștia au fost împărțiți în departamente, iar fiecare a avut o prezentare de brand alimentar, și nu oricum, ci pe fond muzical. Elevii au oferit spre vânzare salate de fructe și legume, crudități și specialități asiatice, specialități culinare fără foc, torturi și prăjituri, precum și sucuri proaspete din pulpă de fructe. Prețurile au fost acceptabile, pentru buzunarul fiecărui vizitator pofticios. Un grup de elevi din clasa a X-a D a pregătit pentru public un remember 2008-2013, mai exact, o serie de imagini din cadrul celor cinci ediții anterioare, precum și a brandului colegiului, prin prezentarea unui tricou personalizat cu logoul instituției reșițene.

Proiectul se adresează claselor V-XII și vine în întâmpinarea nevoii elevilor de a se hrăni sănătos într-o perioadă în care depun eforturi de a învăța, în special la trecerea de la preadolescență spre adolescență, respectiv a alegerii unui stil de viață etic și sănătos. El răspunde necesității imperioase de a îndruma și educa tânăra generație spre o hrană bio. Obiectivul general al proiectului urmărește punerea în practică a Legii privind o alimentație sănătoasă în școli și promovarea bunelor practici din cadrul colegiului Traian Lalescu”, a explicat profesor Nicolae Chiosa, unul dintre coordonatorii proiectului „Eco-Gastronomica”.

De la eveniment nu au lipsit reprezentantul comitetului de părinți ai clasei a X-a D, dar nici președinta „Asociației Părinții LTL”, ing. Manuela Ciobanu.