Germania a inclus județul Timiș pe lista zonelor de risc! Testul COVID-19, obligatoriu

Peste 1.540 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în județul Timiș, care ocupă și primele locuri în statistica COVID-19 din țară. Din 7 august, județul a fost adăugat și pe lista zonelor de risc, publicată de autoritățile Republicii Federale Germania.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că au fost revizuite condițiile de intrare pe teritoriul german. „Ca urmare noilor decizii adoptate, șapte județe din România: Argeş, Bihor, Buzău, Neamț, Ialomița, Mehedinți şi Timiş au fost incluse pe lista zonelor de risc. Această măsură a intrat în vigoare de la data publicării deciziei, respectiv din 7 august”, au transmis reprezentanții MAE.

Astfel, timișenii, dar și românii din cele șase județe incluse, care doresc să plece în Germania trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii. O altă posibilitate este să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecția cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosire.

„Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autoritățile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligații, autoritățile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura auto-izolării la domiciliu. Indiferent de opțiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc”, mai transmit reprezentanții MAE.

Autoizolarea la domiciliu nu este obligatorie pentru cei care prezintă testul negativ efectuat cu 48 de ore înainte de sosire. Cei care optează pentru cea de-a doua variantă, vor sta însă în izolare până când medicii din Germania vor emite rezultatul testului.

Mai mult, românii din cele șapte județe trebuie să completeze și un formular care poate fi accesat AICI. Informațiile cu privire la includerea în lista zonelor de risc a celor șapte județe din România, printre care și Timiș, au fost publicate și pe site-ul Institutului Robert Koch. Acesta poate fi accesat AICI.

Regulile de conduită, restricțiile și măsurile de relaxare decise la nivelul fiecărui land german pot fi accesate pe pagina cancelariei federale.