Geopolitica actuală, analizată la Reșița

“Geopolitica actuală, descoperită în 200 de episoade” este numele cărții scrise de generalul Corneliu Pivariu. Acesta a fost prezent astăzi în sala de conferințe a Consiliului Județean Caraș-Severin.

Generalul Corneliu Pivariu, care a activat în domeniul informațiilor militare aproape 30 de ani fără întrerupere, este autorul a numeroase studii și analize de specialitate, dar și a peste 5 cărți. Astăzi a fost lansată cea mai recentă carte a sa, și anume “Geopolitica actuală, descoperită în 200 de episoade”. Îmbătrânirea populației, ireversabilitatea globalizării sau problema securității energetice sunt doar câteva dintre subiectele dezbătute în acest volum.

”Cartea conține gândurile mele și analizele rezultate în urma unor studii aprofundate a câtorva mii de pagini și experiența acumulată în deplasările pe care le-am făcut pe termen lung sau participările la diferite activități internaționale în decursul vieții mele, deci este o cumulare a unei analize teoretice și a experienței practice din această perioadă”, a declarat autorul acestei cărți, generalul maior în rezervă, Corneliu Pivariu.

Alături de alți oficiali, la întâlnire a participat și a luat cuvantul și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, care a declarat că această carte ar merita premiul Academiei Române, dacă ar exista o categorie în care ar putea fi inclusă. Întrucât cartea este un veritabil curs în materia informațiilor, aceasta a fost deja preluată de o universitate de profil din Oradea.