Generalii din granița bănățeană au fost omagiați la muzeul Caransebeș

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș a organizat, astăzi, 23 aprilie, când creștin ortodoxii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, patronul spiritual al militarilor din Forțele Terestre Române, expoziția cu titlul „Generali din granița bănățeană”.

Manifestarea a fost desfășurată împreună cu Episcopia Caransebeș și Cercul Militar, cu susținerea Consiliului Județean Caraș-Severin. În deschiderea manifestării a fost oficiată o slujbă de pomenire de către reprezentantul Episcopiei Caransebeș.

Expoziția prezintă personalitățile și cariera generalilor originari din granița militară bănățeană. Aceștia au reușit să parcurgă cele mai importante trepte ale ierarhiei militare ajungând generali în Armata Cezaro-Română, sau în Armata Română.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Expoziția cuprinde imagini ale generalilor din patrimoniul Fundației Almăjul și bucuri din patrimoniul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, printre care se remarcă diploma de înnobilare cu titlul de Cavaler a lui Mihail Trapșa. Printre generalii prezentați în expoziție se numără: Traian Doda, Ioan Dragalina, Moise Groza, Aron Bihoi, Ion Iovescu, Nicolae Cena”, ne-a declarat managerul instituției de cultură dr. Dacian Rancu.

La vernisajul expoziției au fost prezenți Cornel Galescu consilierul personal al președintelui Romeo Dunca, consilierul județean Ioan Cojocariu, directorul casei de Cultură George Suru, din partea Garnizoanei Militare: plutonier adjutant șef Florin Vânătoru, fruntaș Laurențiu Drăghici, fruntaș Alin Voin, caporal Dănuț Carăbea, Oprea Cocoșilă reprezentant al cercului Militar și istoricul Constantin Băătescu.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/