UPDATE GEC Nera trece la planul B!

Poluarea de la Moldomin nu a reușit să atragă atenția suficientă parlamentarilor cărășeni, drept pentru care cheltuielile necesare stopării fenomenului major din acea zonă nu au fost incluse în Legea Bugetului 2013. GEC Nera încearcă o altă abordare a problemei astfel încât să se stopeze o dată pentru totdeauna problema de poluare de pe Clisura Dunării.

UPDATE ORA 21.00
Reprezentanții Biroului Parlamentar al deputatului Ion Tabugan au contactat redacția Express de Banat pentru a aduce câteva completări comunicatului de presă transmis de voluntarii GEC Nera. Mai exact, aceștia au dorit să precizeze că parlamentarul a avut un amendament pe Legea Bugetului, privind eliminarea poluării de la Moldomin, însă acesta nu a fost aprobat. De altfel, reporterii cotidianului online au prezentat într-un material anterior demersurile pe care deputatul le-a făcut.

CITEȘTE AICI ce a declarat parlamentarul Ion Tabugan la momentul depunerii amendamentului referitor la poluarea din Clisura Dunării!

UPDATE ORA 10.40

La începutul lunii trecute, GEC Nera a trimis o petiție prin mail tuturor parlamentarilor din județ în care era solicitată intervenția acestora prin amendamente care să aducă modificări asupra Legii Bugetului de Stat 2013. Singurul scop al organizației a fost ca bugetul necesar lucrărilor de consolidare vegetativă a iazului, adică de transformarea platoului dintr-un iaz de praf într-o oază de verdeață, să fie prevăzut în Bugetul pe 2013.

Răspunsul parlamentarilor cărășeni la momentul respectiv a fost diferit în funcție de interesul acordat colegiului pentru care au candidat, însă în final nimeni nu a mai încercat să facă nimic în privința poluării de la Moldova Nouă. „În urma monitorizării de către GEC Nera a dezbaterilor din comisii şi din plenul Parlamentului  a proiectului Legii Bugetului de Stat pe 2013 rezultă nici un parlamentar de Caraş–Sevein nu a depus amendamente la acest proiect de lege privind sumele necesare stopării poluării prin lucrări de consolidare vegetativă a iazului Tăuşani – Boşneag deşi GEC Nera a pus la dispoziţia parlamentarilor încă din 10 ianuarie a.c documentaţia necesară pentru fundamentarea unor asemenea amendamente”, explică Doina Mărgineanu, consilier pentru relații publice al GEC Nera.

CITEȘTE ȘI: GEC NERA LUPTĂ PENTRU POLUAREA DE LA MOLDOMIN! VEZI AICI CE SPUN PARLAMENTARII DIN COLEGIUL MOLDOVA NOUĂ!

Ultima variantă pentru a stopa nivelul ridicat de poluare al zonei este apelul către cetățeni printr-o petiție ce de data aceasta va ajunge direct în Parlamentul European , dat fiind faptul că Parlamentul României se face că nu vede. „GEC Nera urmeză să se adreseze în viitor Parlamentului European şi Comisiei Europene cu o petiţie a cărui obiect este încălcarea de către Statul  Român a dreptului de a trăi într-un mediu curat a locuitorilor din Clisura Dunării care face parte din dreptul  fundamental al cetăţenilor UE la o viaţă privată. În perioada imediat următoare umează a fi colectate pe această petiţie un număr cât mai mare de semnături dar momentul prielnic pentru strângerea de semnături va fi prima poluare majoră care se va produce în zona iazului Tăuşani – Boşneag”, mai adaugă Doina Mărgineanu.

Comments

  1. Cetatean says:

    Planul C – dati in judecata ministerul economiei, el e responsabil de aceasta exploatare. Cine greseste sa plateasca! De ce sa dea bani ministerul mediului unui ONG sau primariei cand si daca are chef, daca poate fi executat ministerul economiei?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/