Gazul, locurile de muncă, infrastructura rutieră stăteau într-un singur pix. Al lui Grindeanu

Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, a acuzat dur politica PSD din ultimii 4 ani într-o conferință de presă susținută în municipiul de pe Timiș și Sebeș. În special felul cum s-au administrat treburile județului și nu numai. Vela le bate obrazul social-democraților cărășeni că, deși au avut prim-ministru din Caransebeș, au făcut doar comerț electoral.

În prezența Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul de Interne a anunțat o serie de investiții ce vor fi făcute în perioada următoare. Este vorba de extinderea conductei de gaz ce se va face în Caraș-Severin, dar și de crearea a încă 400 de locuri de muncă în Caransebeș, prin firma de componente auto Bordnetze.

„Ca să dau o veste bună și ca să prezint o realitate concretă, nu doar o dorință și o perspectivă pe care aș putea-o numi electorală în această perioadă de competiție politică. Așa cum am spus încă de când am fost ales senator, că vom găsi soluții pentru a rezolva problemele județului când vom ajunge la guvernare… le-am găsit. Caransebeșul nu a dus lipsă de decidenți care puteau să influențeze în bine soarta municipiului, Caraș-Severinul nu a dus lipsă de decidenți care puteau să influențeze în bine soarta Banatului Montan. Vă aduc aminte că de aici, din Caransebeș, am avut prim-ministru. Vă aduc aminte că de patru ani Consiliul Județean este condus de PSD, care putea să aducă locuri de muncă, infrastructură, fie că e gaz, fie că e autostradă, puteau să rezolve problema UCMR-ului cu un singur pix. Atât! Și cu multă voință. Vă dau un exemplu concret pentru Banatul de Munte, UCMR-ul va fi cumpărat de Hidroelectrica și va relua producția. Este aici lângă mine domnul Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri care vă poate certifica acest lucru. Se întâmplă de când este la guvernare Partidul Național Liberal. Spun aceste lucruri pentru că este momentul în care oamenii trebuie să cântărească, oamenii trebuie să se decidă în câteva zile ce vor în viitor pentru Caransebeș, pentru Caraș-Severin și pentru România.”, a spus Vela.

Președintele PNL Caraș-Severin spune că liberalii cărășeni nu vor aplica o astfel de politică, de tip PSD. Ministrul de Interne îi asigură pe cărășeni că viziunea liberală se referă la lucruri concrete, nu la iluzii. Liberalul este convins că între el și caransebeșeni există o afecțiune bazată pe simpatie și la baza acestei energii pozitive stau lucrurile pe care acesta le-a făcut pentru caransebeșeni în cele 3 mandate de primar.

„Vreau să spun foarte clar și răspicat: noi nu facem comerț. Deși PSD este învățat să facă acest comerț pentru că ei vând iluzii de multă vreme. Așa cum vedeți aici, de față, noi facem lucruri concrete. Nici nu cumpărăm voturi, nici nu vindem iluzii. Vă dau un exemplu. Ieri am fost în cartierul Balta Sărată. M-am reîntâlnit cu prieteni dragi, locul unde atunci când am fost primar am făcut locuințe pentru tineri, locuințe sociale, am dezvoltat și am adus investitori pe platforma de la Balta Sărată, am realizat în timpul mandatului meu acel pasaj care trece peste calea ferată și sub care ieri oamenii jucau table. N-am intimidat pe nimeni, dimpotrivă, a trebuit să ne reținem cu toții să nu ne îmbrățișăm, ca să respectăm regulile sanitare. Acolo a fost prietenie, acolo a fost energie pozitivă și doar regulile sanitare ne-am împiedicat să nu ne îmbrățișăm cu drag și prietenie pentru că ne era dor unora de ceilalți. Cei care se intimidează și trebuie să se intimideze de mine sunt doar răufăcătorii și garantez acest lucru, că Ministerul Afacerilor Interne își va face datoria până la capăt împotriva tuturor celor care au făcut, fac sau vor face rău românilor, inclusiv județului Caraș-Severin și Caransebeșului.”, a conchis liderul liberalilor cărășeni.

(E)