Gavril Soran: ,,Politica este o telenovelă și de aceea are atât de mulți spectatori!”

Fostul prefect al județului și președinte al filialei județene a PNL se declară dezamăgit de modul în care politica este abordată continuu, mai mult la televizor decât în realitate.

Gavril Soran a ieșit din viața politică a județului încă din 2006, atunci când Legea l-a obligat să aleagă între cariera profesională și viața publică. Nu regretă niciun minut faptul că și-a îndreptat atenția spre salvarea de vieți, fiind medic de carieră, și nu spre funcțiile publice. Deși a renunțat inclusiv la partidul care l-a propulsat, acesta a ținut să precizeze faptul că încă se simte liberal. ,,Sunt liberal prin structură, de esență liberală, nu circumstanțial. Pentru mine, politica nu a fost o cale să mă realizez în viață”, a spus Gavril Soran pentru www.expressdebanat.ro.

Acesta este de părere că ceea ce se întâmplă pe scena politică, la nivel central, este degradant, iar faptul că și presa mediatizează lucrurile puțin importante pentru țară ar trebui să ridice multe semne de întrebare. ,,În prezent, viața politică ocupă un loc nemeritat în mass media, care ar trebui să trateze alte subiecte, cum ar fi economia. Ar fi bine să învețe omul de la țară să folosească hidroforul, să se spele pe mâini. Să îi învețe pe oameni cum să își facă ferme care să poată aduce beneficii tuturor. Ar putea mediatiza toate aceste lucruri, în loc să facă politică. Actualmente, politica este o telenovelă și din acest motiv are atât de mulți spectatori. E contraproductivă!, spune Soran.

În ce îi privește pe așa-zișii politicieni, fostul prefect al județului îi compară cu liderii sindicali și, mai mult decât atât, spune că au ajuns să facă politică după ce au eșuat în alte domenii. ,,La noi, politica e făcută de oameni care au eșuat în alte domenii, au încercări eșuate. Politicianul din ziua de azi l-aș asemăna cu liderul de sindicat în devenire. De altfel, mulți lideri de sindicat au trecut la politică. Există o diferență mare între ce a fost și ceea ce este acum. Viața politică se degradează de la o zi la alta și e amprentată de niște caractere îndoielnice care nu știu al cui bine îl vor. Mă refer, aici, la policiticienii din București, a subliniat medicul.

Gavril Soran este hotărât să stea departe de acest domeniu, precizând că se mobilizează cu greu să meargă până și la vot, dar asta nu pentru că ar fi prea obosit, ci pentru că nu merită. La un pas în urma politicienilor, potrivit specialistului chirurg, este mass media, care caută doar să facă audiență, indiferent de subiectul pe care în tratează.

În trecut, Gavril Soran a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate că s-ar fi aflat în conflict de interese. Acesta ocupa atât funcția de consilier județean, cât și pe cea de șef de secție la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Problema însă a fost că, potrivit timisoaraexpres.ro, medicul ar fi încheiat 7 contracte de servicii medicale pentru spital cu una dintre firmele la care era asociat.

Comments

  1. marian says:

    Cu tot respectul,nu pot fi de acord cu afirmaatia ca politicienii pot fi asemanati cu liderii sindicali! Ii separa in mod evident oportunitatea, de a incheia contracte si de a se lipi la bugetul de stat. pe care o au politicienii sau directorii de institutii bugetare incasand pe un contract mai mult decat un lider sindical intr o viata de munca!