Reşiţenii să fie răbdători şi să suporte gunoaiele. Brantner se reorganizează!

Tomberoanele dintre blocurile de locuinţe ale Reşiţei oferă în prea multe cazuri o imagine neplăcută şi un miros pestilenţial. În sezonul cald, încă neîncheiat, acestea depăşesc capacitatea localnicilor de a le trece cu vederea şi de a aştepta o mai mare implicare a societăţii care se ocupă cu ridicarea deşeurilor menajere. Pe de altă parte, firma Brantner spune că asigură curăţarea spaţiilor de depozitare şi va reveni cu un program bine pus la punct… după reorganizarea aflată acum în lucru.

 Tomberoane mai pline sau mai goale se găsesc mai peste tot în Reşiţa, dar aproape în toate cazurile înconjurate de deşeuri aruncate pe lângă, fie de oameni prea comozi să ridice sacul cu gunoi şi să îl arunce în interiorul containerului, fie de căutătorii de bunuri refolosibile, de peturi sau chiar de hrană. O plimbare printre blocuri poate provoca oricărui trecător momente cu gust amar. De la cutii de carton la saci de pubelă cu resturi alimentare, la peturi de toate felurile, gunoiul se simte şi se vede. Ca să îl poată curăţa, de cele mai multe ori muncitorii de la salubritate trebuie întâi să adune gunoaiele abandonate în jurul lor. Sunt însă şi cazuri în care puncte de depozitare a deşeurilor menajere din zonele de blocuri sunt ,,uitate” timp de mai multe zile de maşinile operatorului de salubritate Brantner. Asta acuză unii localnici, care au trimis pe adresa expressdebanat.ro imagini cu astfel de locaţii. Cea mai ,,grăitoare” este pe straga Gutâi. Cât despre Brantner… Răspunsul venit din partea operatorului arată că astfel de situaţii dezagreabile apar mai ales pe perioada sfârşitului de săptămână, când cantităţi mai însemnate de deşeuri se adună în şi pe lângă containerele de gunoi din cartiere.

Brantner se reorganizează şi reacţionează

,,Voi merge personal mâine pe teren, special. Sunt şi nişte firme private care aruncă tot timpul gunoaie după ce maşina pleacă de la colectat. Acum maşina este pe teren în Reşiţa, în unele puncte încă nu a ajuns, pentru că am reorganizat punctele de lucru şi în unele puncte maşina va ajunge mai târziu faţă de cum ajungea până acum“, a precizat pentru Express de Banat noul director al societăţii Brantner – servicii ecologice SA, Marian Dimian. Acesta a adăugat că noul program de ridicare a deşeurilor din punctele speciale organizate la nivelul municipiului Reşiţa este în prezent discutat şi structurat la nivelul societăţii şi va fi comunicat asociaţiilor de locatari/proprietari, dar şi agenţilor economici imediat după finalizare. ,,Gunoaiele se ridică oricum. Sub nicio formă nu o să rămână platformele aşa cum am văzut în poza primită de la cetăţeni. Doamne fereşte! Niciodată nu a fost aşa murdară platforma, nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Ori n-a ajuns maşina, ori trebuie să ajungă“, a subliniat responsabilul Brantner, care a mai spus că frecvenţa rămâne acum de o dată la două zile pentru ridicarea deşeurilor menajere.

Cetăţenii pot sesiza direct la Brantner cazurile în care punctele de lucru sunt suprapline sau gunoaiele se acumulează în jurul containerelor, a dat asigurări directorul Marian Dimian. Numărul de centrală păstrat de la Prescom pentru contactul cu cetăţenii este 0255/251143.