Gata de start! Echipa de volei CSM Lugoj a încheiat campania de transferuri și este gata de Cupa Challenge

Noul sezon competițional aduce schimbări majore în lotul CSM Lugoj, nu mai puțin de opt noutăți fiind anunțate de oficialii clubului.

Mișcări importante de trupe în această vacanță competițională la singura echipă din vestul României calificată în Cupele Europene, CSM Lugoj, care s-a despărțit de șase jucătoare, dar a adus alte opt voleibaliste. Lotul va fi un mix între jucătoarele românce și cele din străinătate, cele din urmă fiind în număr de cinci, patru din Serbia și una din Bulgaria.

Grupul jucătoarelor din România va fi majoritar, în condițiile în care Lugojul a reușit câteva achiziții interne extrem de spectaculoase și care a surprins mișcarea voleibalistică internă. De departe cea mai râvnită jucătoare a ediției trecute de campionat a fost Loredana Filipaș, universalul de la CSO Voluntari, cel mai bun realizator din prima ligă cu 581 de puncte. CSM Lugoj a reușit să încheie un acord valabil pe un sezon chiar înainte de a se anunța obligativitatea de a evolua cu două românce în teren. La fel de reușite au fost achizițiile pentru postul de coordonator, Lorena Ciocian, universal, Simina Străchinescu și centru, Andreea Petra, care întregesc un contingent de patru românce, în condițiile în care pentru jucătoarele autohtone a început o licitație greu de susținut. O excelentă mișcare a celor care se ocupă de destinele voleiului lugojean, care iată că au optat prima oară pentru piața internă și abia apoi s-au orientat spre ofertele de afară.
Iar opțiunea pentru exterior a fost înclinată spre jucătoare cu nume și experiență, jucătoare pe a căror carte de vizită se află trecute campionate și participări în Champions League: Petya Barakova din Bulgaria, Tanjia Sredic, Bojana Celic Markovic și Sara Sakradzija din Serbia.

Lotul este completat de jucătoarele care au ales să continue la Lugoj, Katarina Canak, centru, 1,86 m, Georgiana Popa, secund, 1,81 m, Andra Badiu Savu, centru, 1,85 m, Adriana Rotaru, libero și Patricia Bărbulescu, libero.

Stafful echipei lugojene a rămas același, Ugljesa Segrt, antrenor principal, Dragan Grbic, antrenor secund, Vasile Canea, preparator fizic și Mircea Roșu, statistician.