Gata cu traficul de țigări prin Vama Naidăș! Statul român și-a activat scutul!

Pierderile de milioane de euro într-un singur an cauzate de traficul de țigări, dar și transporturile ilegale de produse din tutun cu tirul sau microbuzul vor deveni istorie! Cel puțin asta speră ANAF prin activarea unui scut la frontiere.

În anul 2016, România a pierdut peste 670 de milioane de euro din cauza contrabandei cu produse din tutun. 13,44 de milioane de euro din suma totală provin din traficul de țigări la frontiera cu Serbia. Lucrurile se vor schimba însă din acest an. Cel puțin așa speră statul român, odată cu declanșarea de către ANAF a „Operațiunii Scut 2017”, pentru combaterea traficului ilicit la frontiere. Începând cu data de 5 februarie 2017 s-au intensificat controalele la frontieră, în trafic, piețe, târguri și oboare, în vederea eliminării țigaretelor provenite din trafic ilicit.

CITEȘTE ȘI: FABULOS. România a pierdut 13,44 milioane de euro în 2016 din cauza contrabandei cu țigări din Serbia! Cu TIR-ul prin Vama Naidăș!

Principalele pârghii de control, pe lângă intensificarea controlului la frontieră, vor fi controalele cu echipe canine și controalele efectuate de echipele mobile ale Direcției Generale a Vămilor din cadrul ANAF, reactivate în luna ianuarie 2017.

În cadrul acestei operațiuni, Direcția Generală a Vămilor va beneficia și de sprijinul Direcției Generale Antifraudă Fiscală și al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Ținta ANAF este reducerea traficului ilicit cu țigarete până la nivelul mediei din cadrul UE, se arată în comunicatul Fiscului.

În plus, ANAF promite că, la finalizarea „Operațiunii Scut 2017”, va transparentiza rezultatele.