Gata cu scuzele! Reșița trebuie să intre în rândul orașelor civilizate din Europa! [FOTO]

Veste bună pentru cei care se întrebau când va păși Reșița spre normalitate în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor. Deși unii dintre reșițeni ar fi dorit să respecte directivele europene, se loveau de lipsa containerelor selective. Totul, până astăzi!

Gata cu scuzele! Din această săptămână, Reșița intră în rând cu orașele civilizate. Primăria scoate la lumină containerele selective pe care le deține de aproximativ 2 ani, dar pe care le-a ținut, până acum, ascunse, din cauza lipsei unei directive clare din partea administrației județene. Acum, însă, odată cu deja celebra taxă de 80 de lei/tona de deșeuri depozitate, administrația locală se vede nevoită să acționeze. Așa că a trecut la treabă. Prin operatorul local de salubritate Brantner, astăzi s-a început amplasarea a peste 1.000 de containere în diverse zone din oraș.

„Conform proiectului «Sistem integrat de management al deșeurilor», municipiul Reșița a primit în jur de 1080 de containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor: hârtie și carton, metal și sticlă și plastic. Cu această ocazie, cred că am intrat și noi în rândul orașelor civilizate din România și din Europa. Sper ca cetățenii orașului nostru să fie conștienți și îi rog să depună selectiv resturile menajer. De asemenea, le atrag atenția celor care vin și fură din containere că acest lucru reprezintă o infracțiune și se vor lua măsurile legale care se impun.

Până în anul 2020 avem obligația de a colecta selectiv resturile menajere în proporție de 50 la sută. Sper ca cetățenii orașului să fie receptivi și le transmit să fie alături de Primăria Municipiului Reșița. Sunt containere destule, care ajung pentru 261 de platforme de pe raza municipiului Reșița”, anunță viceprimarul Adrian Dacica.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157681529308036″]

Vechile containere din metal vor fi păstrate în paralel cu cele noi, de plastic, fiind destinate gunoiului menajer. În ceea ce privește noile tomberoane, acestea vor fi ținute sub cheie. Administrația locală speră ca cetățenii să înțeleagă necesitatea noilor containere, să le folosească în mod corespunzător, urmând ca Primăria să monitorizeze utilitatea lor. Totodată, polițiștii locali vor fi cu ochii pe cei care nu respectă directivele sau care vor încerca să vandalizeze containerele.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/