INEDIT. Campionat Național de Schimbat Roata de Rezervă! Un tânăr din Reșița a reușit în mai puțin de 3 minute!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

O întrecere neobișnuită i-a aliniat la start pe cei mai buni șoferi din 7 orașe ale României. Printre ele, și Reșița. Conducătorii auto s-au întrecut în cadrul Campionatului Național de Schimbat Roata de Rezervă, iar timpii obținuți nu sunt deloc de neglijat. Ocupantul primului loc a schimbat roata de rezervă în doar 75 de secunde!

Prima ediție a Campionatului Național de Schimbat Roata de Rezervă s-a desfășurat sâmbătă, 18 martie, simultan în 7 orașe din România: Reșița, Timișoara, Sibiu, Oradea, Brașov, Cluj și Iași. Participanții s-au putut înscrie online, iar la întrecere au fost arbitrați de membri ai Automobil Clubul Român. Singurul impediment a fost starea vremii, care i-a făcut pe mulți participanți să stea acasă, astfel că numărul concurenților nu a fost unul mare.

Cei mai iscusiți participanți s-au dovedit a fi orădenii, care au ocupat atât primul loc, cât și locul III. Așadar, pe locul I s-a clasat Jozsef Kribus. El a realizat la Oradea timpul de 1.15 minute, fiind urmat de Mihai Sarkisian, care a fost cronometrat la Sibiu cu timpul de 1.37 minute și de Norbert Kiss (1.47 minute) la concursul desfășurat la Oradea.

La Reșița, competiția s-a desfășurat la Centrul Skoda de pe Calea Timișoarei. Cel mai bun timp a fost obținut de Marius Chelu (foto). Acesta a reușit să schimbe roata de rezervă în 2.46 de minute. Tânărul, la fel ca ceilalți participanți, a avut voie să utilizeze o cheie manuală pentru a schimba o roată la propria lui mașină, folosindu-se de un cric manual.

untitled design set 970x90 px

Marele premiu al competiției a constat într-un set de cauciucuri, oferit de firma Continental din Timișoara, dimensiunile fiind alese de câștigător. Cel care a intrat în posesia setului, orădeanul Jozsef Kribus, spune că a participat cu entuziasm la întrecerea națională: „De când am văzut competiția, mi-am dorit să particip, am avut emoții și m-am pregătit pentru acest concurs. Toată viata mea asta am făcut și abia am așteptat să concurez cu diferiți oameni de rând sau din domeniu. Sunt încântat de această competiție și îmi pare rău că nu a fost vreme bună să fie mai mulți participanți”.

„Scopul evenimentului a fost unul de prevenție, pentru a asigura un plus de siguranță absolut necesar pentru fiecare conducător auto. Niciodată nu putem ști când suntem puși într-o situație dificilă în trafic, fiind nevoiți să schimbăm o roată de rezervă”, spune Angela Drăghia, manager de proiect.

Sursă foto: Facebook

untitled design set 970x90 px