Gata cu sărbătorile. Și credincioșii de rit vechi au intrat în 2015!

explo 1000x200

Etnicii ucraineni din Caransebeș au demonstrat încă o dată că știu să petreacă de sărbători. După Crăciun, ei au fost alături de familie și prieteni la cumpăna dintre ani.

Ortodocşii de rit vechi au sărbătorit la cumpăna dintre ani Revelionul. Ucrainenii din Caransebeş şi satele arondate municipiului, Zorile, Copăcele şi Cornuţel, s-au distrat  la un restaurant din cartierul Balta Sărată. Asta după ce, parte din ei, au participat la slujba de Te Deum oficiată în limba ucraineană la Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din cartierul Ţiglărie.

„La cumpăna dintre ani au sărbătorit  împreună 200 de etnici ucraineni”, ne-a declarat Gheorghe Tiuch, preşedintele Uniunii Ucrainenilor din Caransebeş.

De la 2015 preşedintele Gheorghe Tiuch îşi  doreşte să se realizeze câteva dintre proiectele Uniunii Ucrainenilor, printre care amenajarea cimitirului ucrainean pe lângă biserică şi constituirea unui ansamblu de cântece şi dansuri ucrainene pentru copii şi tineri. Comunitatea ucraineană reuneşte 680 de membri în Caransebeş.

Tot aseară, și etnicii sârbi au marcat trecerea dintre ani.