Gata cu licitația. Din ianuarie, se circulă și pe șoseaua europeană din munți!

Deși lucrările la drumul care leagă Văliug de Slatina Timiș au fost gata în această toamnă, autoritățile nu au încredințat direct serviciul de deszăpezire. Licitația s-a organizat de abia astăzi.

Documentația pentru organizarea licitației pentru tronsoanele Reșița-Slatina Timiș, Prislop-Semenic și Văliug-Crivaia a fost depusă în data de 10 octombrie, însă cei care conduc Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat explică faptul că procedura este extrem de complicată, astfel că cea mai rapidă dată care a putut fi stabilită a fost 30 decembrie. Motivul pentru care actele nu s-au depus mai repede ține, printre altele, și de finalizarea lucrărilor, aspect care a condiționat organizarea licitației.

Prin urmare, astăzi, autoritățile s-au mobilizat pentru desemnarea câștigătorului. ,,Două firme s-au înscris la licitație, una este din Caraș-Severin, iar o doua este din Timiș. În zilele următoare se va desemna câștigătorul, iar în cazul în care nu sunt contestații din luna ianuarie va putea fi deschis și tronsonul Brebu Nou-Slatina Timiș”, a declarat Marius Andrițoi, director DADPP Caraș-Severin.

Acesta spune că tronsonul respectiv a fost închis încă de la începutul sezonului, însă mașinile au circulat pe acolo atâta timp cât vremea a permis-o.

Un alt tronson de drum pentru care autoritățile urmează să organizeze licitația este DJ 581, Reșița-Grădinari, pe care astăzi șoferii au circulat în condiții de iarnă.

În cazul în care șoferii pleacă la drum sunt sfătuiți să își doteze mașinile corespunzător. În caz contrar, riscă și amenzi, și să rămână înzăpeziți.

FOTO: Camping 3 Ape