Gata cu joaca! La Moldova Nouă a început promovarea turismului pe bani serioși!

Odată cu luna martie a început și implementarea unui proiect inedit, care vizează promovarea turismului la malului Dunării. Vizat nu este doar orașul Moldova Nouă, ci întreaga zonă. Banii vin din finanțare externă, astfel că administrația locală va contribui cu o sumă relativ mică.

Centrul de Promovare Turistică este finalizat în proporție de sută de sută! Dacă în cele mai multe dintre localitățile cărășene unde au fost construite obiectivele acestea stau nefolosite și nu își găsesc utilitatea, la Moldova Nouă este deja pus la punct un sistem integrat de promovare. Proiectul este conectat extrem de bine la un altul, al cărui beneficiar este tot primăria, în colaborare cu Asociația Dunărea. Cel de-al doilea, câștigat prin „Țara lui Andrei”, s-a plasat pe un loc binemeritat în topul inițiat de organizatorii concursului, astfel că suma de 10.000 de euro începe să intre deja în conturile beneficiarilor, exclusiv pentru promovarea turismului. Prima tranșă, de 7.000 de euro, va fi virată primăriei de OMV Petrom, prin celebrul program, în prima jumătate a lunii martie, urmând ca restul să fie repartizat ulterior.

Ce se dorește, de fapt?
Cei care l-au inițiat oferă detalii despre modul în care acesta va funcționa, efectiv. În primul rând, Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea, a explicat pe îndelete faptul că proiectul va fi aplicat după modelul preluat de la prietenii cehi, pe care administrația din Moldova Nouă i-a vizitat recent, alături de societatea civilă. Centrul de Informare turistică, amplasat în apropierea falezei, va fi dotat cu materiale informative. De acolo, un ghid de turism îi va prelua pe turiști și îi va conduce pe faleza proaspăt amenajată. De-a lungul Dunării vor fi amplasate panouri cu principalele obiective turistice din zonă, de unde vizitatorii pot alege destinația pe care doresc să o admire mai mult, dacă nu să le viziteze pe toate. Practic, vor fi promovate patru trasee turistice cu vizitarea Văii morilor de apă Sichevița, peșterile Gaura cu muscă, Grota haiducească Filip, cascadele de pe râul Moldovița, Baba Caia, Ostrovul și Cetatea Sfântul Ladislau.

„Este un proiect esențial pentru turismul din zonă, iar modelul de aplicare al lui l-am gândit în urma unor vizite pe care le-am făcut în Cehia. Primăria a luat deja legătura cu un tur-operator din Timișoara, care va deschide la Moldova Nouă o sucursală a unei agenții de turism. În acest fel, va fi asigurat traficul de turiști de care avem nevoie. Momentan, nu există în zonă un sistem integrat de promovare a turismului, iar ceea ce încercăm noi să facem este un început. Nu spun că vom vedea imediat rezultate, pentru că ani de zile nu s-a făcut nimic la acest capitol”, a declarat Corneliu Martin, președintele Asociației Dunărea, partener alături de primărie. În cadrul proiectului, primăria se ocupă de achiziții, iar ONG-ul, de promovarea turismului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/