Gata cu joaca! În Băile Herculane se face transport public pe bune!

Consilierii locali din Băile Herculane au aprobat în ședință extraordinară de lucru, în unanimitate, studiul de oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public local din orașul-stațiune. Asta după ce administrația locală a întâmpinat probleme cu ultimii doi furnizori ai acestui serviciu.

La ora actuală nu există transport public local în orașul-stațiune, astfel că angajații Primăriei au demarat procedura de achiziție prin licitație deschisă a delegării gestiunii către un operator de transport.

Consilierii au acuzat administrația publică de întocmirea ultimelor contracte în mod defectuos, astfel că firmele au renunțat la contract când au vrut, fără ca Primăria să le poată constrânge în vreun fel.

celtic transilvania 1000x100px

Explicația a venit din partea secretarului Primăriei, jurist Remus Muică: „Știți că la începutul anului nu am avut transport public, astfel că s-a luat o hotărâre ca în regim de urgență să oferim serviciul unui alt operator, pentru a asigura transportul în stațiune până la o nouă procedură de licitație. Respectivul operator și-a făcut norma pe timpul verii și a renunțat fără să ne anunțe. Acum am schimbat clauzele în contract, pentru a nu ne trezi că pleacă operatorul când vrea. Cu vechiul operator, domnul Cionca, din câte știu, există un proces”.

Nu e normal ca operatorii să-și ia jucăriile și să plece când doresc, au mai adăugat consilierii.

Aleșii au aprobat cu această ocazie și modalitatea de gestiune delegată a serviciului de transport public, cu alte cuvinte, în lipsa unui operator propriu, gestiunea se deleagă unei firme specializate, în schimbul unei redevențe.