Gata cu criza. La Oravița, piața forței de muncă se dezgheață în plină caniculă!

După ce fabrica Delphi a absorbit toată forța de muncă din zona de sud a județului, acum axându-se pe angajați din Serbia, și la Oravița lucrurile par să se îndrepte. Asta, după ce două firme creează în viitorul apropiat nu mai puțin de 300 de locuri de muncă.

Piața forței de muncă este ușor instabilă la momentul actual în Caraș-Severin. În timp ce soarta mai multor societăți stă sub semnul întrebării, sute de oameni riscând să fie trimiși acasă, în alte zone continuă seria angajărilor, firmele aflându-se într-o criză acută la capitolul „recrutări”, din lipsă de specialiști și talente. Acest lucru se întâmplă, pe de o parte, pentru că mulți cărășeni au ales calea străinătății să câștige bani, iar pe de altă parte pentru că cei care au rămas acasă refuză să muncească pe salariul minim pe economie.

Criza forței de muncă se resimte momentan la Moldova Nouă, acolo unde fabrica Delphi este într-o continuă expansiune. La Oravița, două firme și-au anunțat intenția de a angaja personal, fiecare dintre acestea având nevoie de câte 150 de oameni. Asta înseamnă din start 300 de locuri de muncă ce vor fi create până cel mai târziu în toamna lui 2015.

„La firma TRW lucrează peste 500 de persoane, dar de săptămâna viitoare vor angaja încă 150 de oameni. În urma discuțiilor purtate cu directorul TRW Oravița, am luat decizia să îi ajutăm în recrutarea forței de muncă, pentru că există îngrijorarea că nu vor găsi suficient personal. Salariile sunt la nivel de Timișoara și sper să reușim să identificăm cât mai repede forța de muncă solicitată, a declarat Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița. CV-urile pot fi depuse începând de luni atât la sediul Primăriei, cât la cel al firmei.

Pe lângă capitolul automotive, și cel al confecțiilor începe să prindă contur. Deși multă vreme firmele de profil au ocolit orașul, la fel cum au ocolit mai toate localitățile din Caraș-Severin pentru că femeile, în special, îngrijesc bătrânii altora, în cele din urmă au luat decizia să se stabilească la Oravița.

„Noi le punem la dispoziție o hală pe care o adaptăm la nevoile firmei, iar în contul facilităților pe care le oferim comunitatea locală primește în schimb încă 150 de locuri de muncă, a precizat edilul-șef.

Angajările la firma de confecții se vor face în tranșe de câte 60 de persoane, iar din septembrie aproximativ 30 de angajați vor merge la Timișoara pentru specializare în domeniu. Producția efectivă va începe din luna octombrie.

Reprezentanții administrației publice locale nu se opresc aici, negocierile continuă și cu alte firme, dar important este ca oamenii să își dorească să muncească, astfel încât în momentul în care oamenii de afaceri iau decizia să se stabilească la Oravița să nu resimtă lipsuri sau criza care există pe piața forței de muncă.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

Comments

  1. resitean says:

    Salariile sunt la nivel de Timișoara și sper să reușim să identificăm cât mai repede forța de muncă solicitată“- ma ofer sa va ajut, lucrez inginer in Timisoara, daca voi oferiti transport pe ruta Resita-Timisoara. Nu va cer decat 1000E net plus prime,bonusuri,ore suplimentare platite-ca la nivel de Timisoara. Sa nu fim ipocriti, nu s-ar fi deschis niciodata fabrica la Oravita(sau Resita) daca era concurenta in zona si astfel salariile erau la nivel de Timisoara.Tocmai, ca va bazati ca oamenii nu au alternative,din pacate.

  2. andy says:

    De la firma Delphi din Moldova Noua curge cu plangeri la ITM din cauza nerespectarii Codului Muncii. In plus, se merge pe costuri minime, ceea ce se reflecta si in siguranta muncii. In general filialele acestor firme sunt conduse de indivizi care au terminat facultati in aer liber (gen Iosif Constantin Dragan din Lugoj) sau sunt indivizi cu antecedente dubioase din zona aradului.

  3. Tibi says:

    Eu nu stiu de ce nu faceti un articol si cu parerile oamenilor ce lucreaza la delphi sa vedeti de ce se plang ca nu merge nimeni sau daca se angajează lucreaza pana pleaca in Germania sau alte locuri ca nu pot suporta proasta organizare ca sunt “sefi” care nu au nici liceu nu stiu cum sa cordooneze o echipa au in cap targhetul lor si in rest nimic muncesti pana cazi jos ca nu le pasa

  4. west says:

    CITA VRAJEALA DE CACAT POLITICA SI APROPO FEMEILE INGRIJESC BATRINII ALTORA PE 1500 EURO NU PE 150 LA FABRICILE VOASTRE DE CACAT.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/