Klaus Iohannis l-a eliberat din funcție pe prim-procurorul Parchetului Oravița!

Numele lui Cristinel Mihăilă a apărut în dosarul DNA privind mita care se lua în Vama Naidăș, acolo unde soția acestuia, Camelia Mihăilă, era șef de tură.

Președintele României a semnat decretul de eliberare din funcție a procurorului în această săptămână. Prin urmare, Cristinel Mihăilă poate intra liniștit în pensie. Locul său va fi ocupat de un alt procuror, delegat din Timișoara ca interimar pe funcția de conducere.

Numele lui Cristinel Mihăilă a fost vehiculat în scandalul amplei anchete privind vameșii și polițiștii corupți de la Naidăș, una dintre persoanele vizate de dosar fiind soția acestuia. Cazul a fost inedit la vremea respectivă, întrucât din interceptări reieșea faptul că aceasta lua mita pe ascuns, fără ca procurorul să știe.

Camelia Mihăilă, vameșa-șefă de tură, nu avea griji în vamă că ar fi putut ajunge după gratii pentru faptele ei. Femeia se ocupa de împărțirea mitei. Totul însă era făcut pe ascuns, fără ca cel de lângă ea să știe acest lucru. Asta, în contextul în care soțul său ocupa funcția de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița și în 2011. Interceptările făcute de DNA la vremea respectivă au arătat această temere a femeii, care ar fi fost avertizată de prim-procuror să fie un om corect.

În prezent, Camelia Mihăilă încă își așteaptă verdictul din partea instanței pentru faptele pentru care a fost trimisă în judecată. Înalta Curte urmează să se pronunțe în acest caz și să decidă dacă este sau nu vinovată.

FOTO: adevărul.ro