Gâşte fotbaliste, vaci şi boi

Trebuie să recunosc, pufnesc în râs destul de rar. Zilele trecute însă, mi s-a întâmplat. M-am trezit râzând cu gura până dincolo de urechi, de era să-mi pice jumătate de cap. Se vorbea la televizor cum că într-o localitate minusculă din Dâmboviţa, pe un teren de fotbal început pe vremea Elenei Udrea şi pentru care se alocaseră vreo patru miliarde de lei vechi, păşteau (e corect?) gâştele. Totul era lăsat de izbelişte, practic, un teren plin de bălării, care semăna cu o junglă. Nu se cunoştea nici numele constructorului, nici pentru ce încasase miliardele alea, de ajunsese terenul cantină pentru gâştele satului. Luat la întrebări despre situaţia aia, de care se bucură acum doar gâştele, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, un anume Popescu, a dat o explicaţie de-am căzut, treaz, nemâncat, sub masă. Păi, zice, foarte serios candidatul la deputăţie Popescu, în satul acela s-a născut fotbalistul Dobrin şi lui i se spunea Gâscanul! Tare, tare ca fularul! Dar să trecem la vacile, pardon, oile noastre. S-a supărat văcarul pe sat. Comisia de Etică a mincinoasei Monica Macovei a fost desfiinţată, deşi procuroarea comunistă mai avea vreo cincisprezece învinuiţi de anchetat. Motivul: nici liderii ARD n-au mai dat doi bani pe etica Monicăi Macovei şi i-au acceptat pe liste pe toţi cei condamnaţi la moarte de băgătoarea asta în seamă. Şucărită, şi-a luat jucăriile, foile, indigourile, agrafele şi capsatorul şi a plecat unde a-nţărcat mutu iapa. Ducă-se! Porcul era de mult mort în coteţ, iar năuca tot încerca să-i bage vitamine pe gât. Evenimentul de ieri a însemnat şi împlinirea vârstei de 91 de ani a Regelui Mihai. Cel despre care, Băsescu Traian, îngrozit că ar putea să vină şi să-i ia locul, afirmase stupefiant anul trecut că fusese un ordinar trădător de ţară. La Palatul Elisabeta a fost un emoţionant moment festiv, în care Regele a înmânat unor personalităţi medalii comemorative, iar ministrul Apărării Naţionale, generalul Dobriţoiu, l-a onorat pe Majestatea Sa cu cea mai mare distincţie a armatei române. Totul, firesc şi normal. Ceea ce a fost însă cu totul şi cu totul anormal, dar a relevat încă o dată caracterul infect al lui Băsescu Traian, a fost gestul său de a-i trimite trădătorului de ţară un buchet de flori. Sper ca Regele să-i dea cu el în cap.

Comments

  1. vasile says:

    Domnule Cavadia, parca trecem totusi mult prea usor peste unele chestii. Din ce spuneti dvs. au fost cheltuiti aproape 1 milion de euro pe un stadion inutil, pai si acum o lasam asa ?!?! Adica cei care au fost la putere au inchis spitale ca nu au fost bani, au inchis scoli, au redus salarii etc. iar acum stim de o bataie de joc cu bani publici si ramane asa ?! Oare nu ar fi normal ca procuratura sa se autosesizeze? si, daca are orbul gainilor si nu o face, oare cei care sunt acum la putere si deci au acces la documente si pot verifica modul in care s-au cheltiuit banii, nu au obligatia morala si legala de a face plangere penala?
    Intrebarea este retorica desigur, eu astept acum, la inceputul campaniei electorale, iesirile in presa cu dezvaluiri bazate pe documente (si sunt sigur ca se pot face!) altfel degeaba, inseamna ca schimbarea de putere nu rezolva nimic, ca se acopera unii pe altii ……