Gârnicul are amintiri frumoase din anul 2018

La nivel de țară, din punct de vedere politic, anul 2018 – nu este un secret – mai mult a dezbinat România, decât s-o unească, asta în ciuda faptului că pe plaiurile mioritice se sărbătoreau 100 de ani de la Marea Unire. Aprigele confruntări dintre „clanul Victoria” și „clanul Cotroceni” au făcut dovada „circului bine făcut”, circ care s-a răsfrânt asupra cetățenilor și care a mai adăugat o bulină neagră imaginii României, privită din străinătate. 

Lupta cu „statul paralel” purtată în ringurile bucureștene pare să nu-i fi afectat prea mult pe privitori (cei aflați în afara ringului) și poate nu degeaba se spune despre proximitate că ar avea rolul ei: cu cât ești mai departe, cu atât te afectează mai puțin. Acesta ar fi cazul și comunei cărășene Gârnic.

Într-un interviu acordat pentru expressdebanat.ro, l-am întrebat pe primarul Gârnicului, Nicolae Tismănariu (foto), ce impact a avut anul 2018 asupra comunei pe care o conduce? În acest sens, edilul explică: „Retrospectiva anului 2018, pot să spun că, în general, e bună. În sensul că noi, chiar în ultima Hotărâre de Guvern, am primit sume pentru salarii și suntem cu salariile la zi, dar cu celelalte datorii mai avem de achitat”.

Vis-a-vis de proiectele cu care edilul se mândrește că le-a putut duce la bun sfârși  în anul care tocmai s-a-ncheiat, Tismănariu punctează: „În 2018 pot să fiu mândru de investiții, de faptul că am finalizat dispensarul în localitatea Padina Matei, am continuat lucrările la DC49, am finalizat lucrările, asta însemnând stratul 1, până la legătura cu Moldova Nouă. La celelalte lucrări, parapete și toate celelalte, am lucrat până în luna decembrie”.

Totodată, în 2018, în comuna din Clisura Dunării s-a lucrat la proiectul ce ține de alimentarea cu apă a localității Padina Matei și o parte din străzile comunei Gârnic.

Noutatea anului 2019, cu care se mândrește edilul, se referă la faptul că, „în această săptămână, am depus pe SEAP un proiect ce vizează modernizarea străzilor din localitățile Padina Matei și Gârnic – un proiect finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Romania (AFIR)”.