Garda de Mediu Timiș, recomandări de Ziua Pământului

ziua pamantului in Timisoara
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Ziua Pământului, sărbătorită în 22 aprilie, are mesajul „ Planeta versus Plastic”. Comisarii Gărzii de Mediu Timiș ne transmit ce putem face pentru a proteja Terra.

Tema de anul acesta atrage atenția asupra riscului pentru sănătate provocat de materialele plastice.

„Mesajul noastru astăzi de Ziua Pământului este de a aminti faptul că noi putem face diferența, în școala și comunitatea din care facem parte, schimbând modul în care utilizăm, resursele zi de zi”, a transmis Garda de Mediu Timiș

Recomandările specialiștilor

Colectați separat deșeurile! Planeta se află într-o continuă luptă de găsire și implementare a soluțiilor cu privire la gestionarea corectă a deșeurilor, tocmai pentru a da o șansă în plus unui mediu înconjurător cât mai curat și totodată sănătății umane.

Nu aruncați niciodată medicamentele la groapa de gunoi, pe sol, în apă sau în natură! Substanțele toxice ajung în pământ și poluează pânza freatică, iar mai apoi ajung în corpul nostru.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Compostul, un îngrășământ natural provenit din descompunerea naturală a deșeurilor organice, are capacitatea de a înlocui cu succes multe dintre îngrășămintele chimice folosite în agricultură și este cunoscut pentru rolul său de fertilizator natural al solului.

Realizarea compostului și folosirea acestuia în agricultură, dar și în alte domenii, reprezintă una dintre cele mai viabile soluții și pentru tratarea deșeurilor vegetale, tocmai de aceea fiind atât de necesară o informare corectă asupra colectării selective a acestora.

 

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/