GALERIE FOTO: Gărâna, ruptă din Bavaria!

Localitatea care a fost cândva populată de etnia germană, Gărâna, a revenit pentru o seară în trecut. Festivalul Berii Bavareze Weininger a transformat Poiana Lupului într-o mică Germanie.

Degustarea de bere, muzica germană și dansurile populare nemțești au constituit rețeta pentru ultimul festival din weekend. După două zile de folk, ziua de duminică a schimbat macazul și a abordat o cultură cu totul specială, cea nemțească.

Locație cu tradiție în spiritul german, Gărâna a fost perfectă pentru Festivalul Berii Bavareze. Chiar dacă în ultima zi de weekend, festivalul a atras ca un magnet băutorii de bere care s-au delectat cu toate sortimentele de „bier”, de la clasică la nefiltrată sau cu lămâie.

Ansamblul de dansuri al Forumului Democratic al Germanilor din județ a adăugat și mai multă autenticitate festivalului nemțesc cu o serie de dansuri specifice culturii germane, dansuri la care s-au alăturat și spectatorii, cunoscători ai pașilor din joc. Seara s-a încheiat cu un concert al folkiștilor timișoreni din formația Pragul de Sus.

Alături de muzica nemțească, „wurst”, cârnații specifici nemților, și berea din abundență,  Poiana Lupului a fost cuprinsă de atmosfera specifică unui fest din Bavaria atât de intens, încât mulți dintre spectatori au uitat că se află în România, la poalele Semenicului.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157635025131789&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`