Dublă activitate în Cheile Carașului!

Voluntarii GEC Nera pornesc din nou la drum, iar, pentru că vremea se anunță caniculară, locația stabilită pentru drumeție este răcoroasa zonă a Cheilor Carașului.

Weekendul acesta, o echipă de hoinari pleacă pe traseu, în misterioasele Chei ale Carașului. Plecarea se va face în ziua de vineri, la ora 16:15, din Iabalcea până în poiana Prolaz. Plimbarea nu este una doar de distracție, voluntarii vor împărți pliante turiștilor din zonă și vor monitoriza mediul din Cheile Carașului. Seara de vineri se încheie cu diferite concursuri și recitaluri de poezii, povești, dar și legende la gura focului.

Dacă prima zi din hoinăreală este rezervată mai mult informării turiștilor, în ziua de sâmbătă, 17 august, planificarea anunță o plimbare cu salteaua pe Caraș. Dimineața vor fi prezentate de către președintele GEC Nera, Cornel Popovici Sturza, și de către colonelul în rezervă Gheorghe Popoviciu ecoturistica parcului și locurile splendide de la malul râului. De la ora 10:30, voluntarii se vor întrece pe Caraș cu salteaua. Concursul lansează provocarea de a parcurge 150 metri pe râu.

După bălăceala și distracția garantate de concurs, voluntarii își vor relua activitatea de verificare, vor porni până la Peștera Liliecilor, iar de acolo în Carașova. Pe tot traseul se va păstra activitatea din ziua precedentă, aceea de a informa turiștii cu privire la ecosistemul în care se plimbă.