Gara de Nord din Timișoara, zonă specială de siguranță, după ce un migrant afgan a fost ucis

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Polițiștii timișeni au constituit zonă specială de siguranță publică în cea adiacentă producerii crimei de la Gara de Nord, din 19 aprilie. Acolo, prin ordin al șefului IPJ Timiș s-au instituit dispozitive suplimentare ce vor intensifica activitățile de menținere a ordinii publice. 

„Având în vedere situația generată de evenimentul din data de 19 aprilie, petrecut în zona Gării de Nord din municipiul Timișoara în urma căruia a rezultat decesul unui bărbat și rănirea altuia, din dispoziția șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, conform Ordinului 60/2010 privind organizarea și executarea activităților de menținere a ordinii și siguranței publice, s-a constituit zonă specială de siguranță publică în zona adiacentă producerii evenimentului. Astfel, începând cu data de 22 aprilie, s-au instituit dispozitive suplimentare ce vor intensifica activitățile de menținere a ordinii publice.”, se arată într-un comunicat al IPJ Timiș.

Polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, combaterea criminalității organizate, arme, muniții și substanțe periculoase și altor structuri de poliție judiciară, structuri de poliție rutieră, poliție transporturi, cu sprijinul jandarmilor, al polițiștilor de frontieră, al structurilor Serviciului pentru Imigrări Timiș și a Centrului pentru solicitanți de Azil Timișoara intensifică permanent activitățile specifice de constatare a infracțiunilor ori altor fapte antisociale și identificarea persoanelor suspecte de comiterea acestora.

„Există pe această zonă măsuri suplimentare în ultima perioadă. Măsurile adoptate concret în ultimele zile: identificarea tuturor migranților aflați în spațiile publice. Dacă pentru unii era stabilită rezidența în alte localități din țară au fost conduși către acele centre înapoi, iar cei care nu erau încă documentați și aflați în evidențele poliției de frontieră sau IGI, în funcție de situație, dacă au solicitat azil au fost avuți în vedere de IGI, dacă nu, au fost avuți în vedere de serviciu pentru străini pentru acele centre închise, pentru procedurile necesare.”, a declarat prefectul Zoltan Nemeth.

promovare banner maxagro

Activitățile vor continua să se desfășoare și în perioada următoare pentru prevenirea oricăror fapte care pot pune în pericol siguranța cetățeanului, mai spun cei de la IPJ Timiș.

Foto: LOGS Grup de Inițiative Sociale

CITEȘTE ȘI: Mii de cereri de azil din partea migranților, în Timișoara. Cei arondați altor centre din țară, ridicați de pe stradă

publicitate tmc 640