Game of Thrones, varianta românească

explo 1000x200

Un film de mare succes marca HBO, Game of Thrones, este un serial care a atins culmile succesului în lumea întreagă. Subiectul serialului îl constituie războiul dus de șapte regate pentru putere, pentru controlul celorlalte șase regate și a bogăției lor. Varianta românească este la fel de medievală sau perfidă, mai ales dacă ne concentrăm  pe Poliția de Frontieră din Caraș-Severin.

Ca arie geografică, locul „acțiunii” este spațiul Carpato-Danubiano-Pontic, mai exact locul pe unde Dunărea trece și ne desparte de vecinii sârbi, acel loc ce intră în competența Sectorului Poliției de Frontieră Berzasca, unitate care, la momentul actual, nu are un șef, ci doar un împuternicit, în persoana lui Vasile Banciu.

Adus pe această funcție de la Școala de Poliție din Orșova, unde ocupa prestigioasa catedră de profesor de fugă… pardon!… de sport, probabil tocmai pentru a fugări contrabandiștii ce mișună precum furnicile prin zonă. Ei, dar ce să vezi?! Adevăratul motiv par să fie cele câteva luni până la pensie, care, pe un post de conducere aici, va fi mult mai mare decât dacă sportivul rămânea cu salariul de la Orșova! Așa că inteligenții din conducerea centrală a Poliției de Frontieră (a se înțelege băieții ăia deștepți și sportivi de la București) s-au dovedit niște vizionari și au hotărât să-l promoveze pe tov. Banciu pentru o „biată pensioară” de câteva zeci de mii de lei! Bineînțeles că, la rândul său, venerabilul împuternicit șef de sector nu pare a ezita să cultive inteligența șefilor de la Capitală și, zice-se, le trimite pachete cu pește (are fosfor!; și Omega 3!), băuturi fine, țigarete și tot ce cunoaște mai prosper contrabanda prin zonă, pentru ca toată lumea să fie fericită, amintind de siropoasele filme indiene ale anilor 80.

SFÂRȘITUL PRIMULUI EPISOD

NU RATA din Episodul 2:

„Ionuț Țăranu pare că a fost numit șef pe viață”