Game of Thrones, varianta românească (II)

explo 1000x200

Coborâi ușor la vale, mă-ntâlni cu mândra-n cale… Ei, aș! Este vorba despre sectorul următor care păzește Dunărea cu trăinicie: Sectorul Poliției de Frontieră Moldova Veche. Aici, la comandă se află Ionuț Țăranu, care pare că a fost numit șef pe viață.

De mai bine de 10 ani de când conduce acest sector al Poliției de Frontieră, Ionuţ Ţăranu s-a remarcat, zic gurile rele, prin absență, absență în aplicarea legii, nu și în viața contrabandiștilor. Pe care i-ar fi susținut temeinic.

Un zvon spune că pe-acolo frații Bălăuță, patronii de la frumoasa și ospitaliera pensiune „Apus de soare”, fac legea în zonă, cu ochii închiși (sau întorşi) cu grație de Țăranu (foto) și chiar, se pare, cu capul plecat al procurorilor deveniți raritate în Clisura Dunării. Nici nu ar putea fi altfel atâta vreme cât Bălăuță se laudă că, pe statul lor de plată, s-ar afla oameni importanți…

Și de la „Apus de Soare” ajungem ușor, ușor la STPF Socol, un sector cu probleme evidente, care pare condus de o gașcă de mafioți în toată regula. Deși nu e profesor de sport, ca la Berzasca și la Socol, avem un șef de sector cu împuternicire, fostul șef CMIIT al STPF Caraș-Severin, Costinel Cosmin Rădoi. La CMIIT, Rădoi afla tot ce mișcă în zonă și, se pare, susţin sursele noastre, tot el ar fi contribuit serios la tot ce înseamnă activitate infracțională în acest rai al contrabandei. Ca și cazul celebru de la Oravița, cu Toc și Tamaș, se pare că și Rădoi folosea funcția pentru „servicii” de antemergător al contrabandiștilor, chiar și pentru un coleg polițist, ajuns fost polițist după ce a fost prins de două ori la Reșița cu țigări de contrabandă. De ce la Reșița? Păi dacă cei din zonă făceau serviciu de antemergător, cine să-l mai controleze?! Este vorba despre celebrul Miclea de la STPF Socol, exact acolo unde acum s-a transferat și asigură aplicarea legii Costinel Rădoi.

CITEȘTE ȘI: Game of Thrones, varianta românească

Dar să nu credeți că Rădoi a plecat de la Oravița cu mâna goală! Și l-a adus pe finul Cristian Priboi, susțin sursele noastre, pe Ionuț Dumitrașcu, un fel de mână dreaptă și care, spun gurile rele de pe la Socol, ar fi văzut mai mult pe la vecinii sârbi decât prin STPF Socol. Și, dacă Miclea a fost mai ghinionist, fratele și soața polițistului prins Miclea asigură și acum paza frontierei românești și lupta cu contrabanda în zonă! Iar atunci când ești dat afară din Poliție, ce poți să faci mai bine decât, spun sursele noastre nu ştim cât de bine informate, contrabandă mascată în transport persoane pentru angajare în țările Uniunii Europene. Așa, ca să nu mai fii prins!