Unde prinde cel mai bine promenada de seară

Nu doar bicicliștii se bucură de noile trotuare proaspăt asfaltate. Străzile Reșiței sunt luate cu asalt în fiecare seară de sute de reșițenii care uită de orice altă activitate pentru o promenadă încântătoare la lăsarea serii.

În fiecare seară, anumite zone din oraș sunt luate la pas, roată sau rolă de către reșițeni. Dacă Centrul Civic este deja cunoscut ca zonă preferată pentru plimbare, și datorită fântânii arteziene, se poate observa cu ușurință că și celelalte bulevarde sunt la fel de agreate de către localnici.

Cea mai populară zonă rămâne Bulevardul Muncii, strada proaspăt renovată și chiar admirată atât de locuitorii din zonă, cât și de orice altă persoană aflată în trecere. Seară de seară, Bulevardul Muncii este bătut de reșițeni, mai ceva ca o faleză la mare. Aerul cald încă, dar din care dispare izul „canicular”, traficul mai liniștit, fără să ridice praful de pe stradă, și aleea proaspăt renovată fac din acest bulevard preferatul tuturor: „E foarte frumos aici, și asfaltat, piste de bicicletă, pomii au crescut, e o adevărată plăcere să te plimbi pe bulevard. Noi deja avem traseu în fiecare seară”, povestește un reșițean.

Dar nici Parcul Tricolorului nu se lasă mai prejos. Tot role, biciclete și mulți, mulți tineri, întâlnești la o scurtă plimbăreală prin parc. Părinți cu copilași în cărucior, animale de companie sau doar tineri care petrec o seară între prieteni la marginea parcului, indiferent de vârstă, reșițenii lasă televizorul, computerul sau orice altă activitate din casă pentru o promenadă de cu seara într-una din locațiile preferate.